Vâlceanu vrea retrogradarea retroactivă a “Gorjeanului Anului”-Victor Ponta

Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, i-a cerut vineri, în cadrul şedinţei ordinare de CJ Gorj, preşedintelui instituţiei, Ion Călinoiu, retragerea titlului de “Gorjeanul Anului”, acordat cu doi ani în urmă premierului Victor Ponta. De altfel, şi la acordarea acestei titulaturi, Vâlceanu, fost social-democrat, a făcut o polemică similară. Ponta a fost Gorjeanul Anului 2012, distincţie primită în martie 2013 de la Ion Călinoiu, prin votul consilierilor judeţeni.

Solicitarea liderului Grupului Opoziţiei din CJ vine în contextul în care consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de vineri un regulament potrivit căruia persoanele care au calitatea de inculpat în procese penale nu pot primi respectiva distincţie, el motivându-şi propunerea ca urmare a faptului că prim-ministrul este urmărit penal în dosarul lui Dan Şova. “Mă leg strict de hotărârea Consiliului Judeţean pe care spuneţi că o putem considera validă. Dumneavoastră aţi făcut regulamentul, noi doar l-am votat. Nu este nicio declaraţie politică, mai înainte aţi avut onoarea de a da mâna cu un om extraordinar care nu se va afla niciodată în situaţia de care discutăm (gimnasta Andreea Munteanu – n.r.). Dacă ţinem la distincţia aceasta şi ţinem să fie una de excelenţă, atunci măcar să respectăm ce am decis noi aici în Consiliu. Dacă una dintre persoanele premiate se află în situaţia contrară regulamentului votat de noi, atunci trebuie să luăm o măsură. Conform regulamentului, Victor Ponta este în prezent incompatibil cu titlul respectiv”, a spus Dan Vâlceanu.
Picture 122În replică, preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că, momentan, primul-ministru beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, afirmând că aşteaptă iniţierea proiectului de hotărâre privind retragerea titlului.
“Propunerea cu Victor Ponta trebuie să fie transformată într-un proiect de hotărâre de către domnul Dan Vâlceanu şi vom discuta ulterior. Momentan, premierul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi nu ştiu dacă regulamentul poate fi aplicat retroactiv”, a spus Ion Călinoiu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here