Vasilică a plecat de la Băleşti: “Aşa mi se pare corect!”

Antrenorul de la Internaţional Băleşti, Dan Vasilică, a luat o decizie extrem de surprinzătoare după eşecul de sâmbătă cu Reşiţa (1-2). Tehnicianul ce a dus formaţia până în Liga a 3-a, deşi acum câţiva ani acest lucru părea o utopie, s-a hotărât să renunţe la scaunul de principal. Motivul, spune Vasilică, ţine strict de rezultate, deşi în urmă cu ceva timp antrenorul declara că nu există absolut nicio presiune la Băleşti. Vorbim totuşi de o formaţie ai cărei fotbalişti şi conducători fac mari sacrificii pentru a evolua în eşalonul trei. După 8 jocuri, nou-promovata a adunat 4 puncte, o zestre prea mică pentru tehnician, care îşi dorea cel puţin 13. “Am principiile mele, şi aşa mi se pare corect, chiar dacă am jucat cu echipele din prima jumătate, şi acum urmează un calup de meciuri cu formaţiile din jumătatea inferioară a clasamentului, deci mai accesibile. Dar aşa mi se pare normal, când un antrenor spune că răspunde de rezultate, trebuie să răspundă într-un fel. Nu vreau să am scuze, vreau să fiu responsabil. E clar că sunt probleme acolo, se încearcă găsirea unor soluţii pentru bugetul care a fost promis la început, dar ştiam de aceste dificultăţi, eu am spus că trebuie să avem un număr de puncte până la această minivacanţă. Nu cred că a fost vreun meci în care să ne fi făcut de râs, chiar când am pierdut cu 4-2 la Ghiroda, la pauză puteam avea noi 5-0. Poate e problema mea, pentru că am vrut să jucăm fotbal permanent, nu am vrut să adun punct cu punct, poate mai aveam 3 puncte în plus. Poate aceea e filosofia sănătoasă, care aduce puncte echipei. Le-am spus jucătorilor că trebuie să tratăm fiecare secundă, din fiecare meci, ca pe cel mai important moment al vieţii noastre”, a afirmat Vasilică.
Antrenorul a mai spus că nu a avut niciun fel de conflict cu jucătorii, conducerea sau suporterii, încă un motiv care adaugă mister la această decizie. “Suporterii au fost extraordinari meci de meci, şi le mulţumesc. Ne-au susţinut în toate situaţiile, şi au felicitat jucătorii pentru determinare. Înainte de a promova am promis că echipa se va bate până în ultima secundă a meciului, indiferent de minut şi scor, şi cine va veni la meciuri nu ne va vedea că dezarmăm. Cred că ne-am îndeplinit promisiunea. Poate cineva scoate mai mult din această echipă, am toată convingerea că, în meciurile care vin, cel puţin 10-12 puncte vor fi adunate. Echipa stă foarte bine fizic, vin jocuri mai accesibile. Băieţii sunt nişte caractere extraordinare, după ce am promovat am rămas pentru ei şi pentru conducere. Puteam să plec la mult mai bine, dar am decis să rămân pentru că sunt foarte legat de acest grup. Poate n-am reuşit să-i capacitez”, a mai spus Vasilică.

Contre cu Opriţa!
Vasilică este cunoscut ca un tip impulsiv, iar la ultimul meci a avut un schimb de replici cu antrenorul oaspeţilor, Daniel Opriţa. Tehnicianul bănăţenilor a acuzat starea gazonului, dar, în ciuda “răfuielilor” caracteristice din timpul meciului, antrenorul de la Gorj i-a dat dreptate fostului stelist.
“A fost dulce Opriţa, putea să fie mai tranşant în aprecieri. Ne-a făcut şi <<ţărănoi>> pentru condiţiile avute. Într-adevăr, terenul s-a deteriorat foarte rău, neavând un administrator al bazei care să se ocupe de el. Şi la antrenamente plecasem cu nişte exerciţii de pasare, cu nişte trasee frumoase, încercam să le dezvoltăm, aveam un modul de joc de la care aveam mari aşteptări, cu o circulaţie foarte bună, dar viteza de joc ţi-o dă viteza de pasare, şi, 99%, asta depinde de starea gazonului. Am renunţat la jocul pe care ni-l doream”, a spus Vasilică.
“E imposibil de jucat fotbal pe un asemenea teren. Adică să pregăteşti ceva toată săptămâna şi să îţi şi iasă. A depins în mare măsură de atitudinea băieţilor, care au muncit şi au luptat mult pe parcursul celor 90 de minute. La Liga a 3-a, meciurile se câştigă numai cu sacrificiu, cu luptă multă. Pentru că, găsim terenuri ca acesta de la Băleşti, şi trebuie să fim pregătiţi. Nu pot decât să-i felicit pe toţi. Toţi au dorit, s-a văzut în joc. Vreau să-l remarc mai ales pe Laurenţiu Breşneni), a avut o evoluţie foarte bună şi în apărare, şi la mijloc, şi în atac. Toţi merită felicitaţi, dar el a ieşit puţin în evidenţă. A dat şi gol, dar nu doar asta a contat, ci întreaga lui evoluţie pe care a avut-o şi atitudinea şi dorinţa de care a dat dovadă. Zimmermann a scos un penalty în repriza a doua, la scorul de 1-1”, a declarat Daniel Opriţa.

Liga 3 – Etapa 8
Vineri, 13 Octombrie
ACSO Filiaşi – CSM Lugoj 1-1
AFC Hermannstadt 2 – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 3-0
CNS Cetate Deva – ACS Ghiroda 2-0
Millenium Giarmata – Şoimii Lipova 2-1
Sâmbătă, 14 Octombrie
Gloria Lunca Teuz Cermei – Centrul Naţional de Pregătire Timişoara 3-1
Internaţional Băleşti – CSM Şcolar Reşita 1-2
ACS Şirineasa – CS U Craiova 2 2-0
Naţional Sebiş stă.

Clasament Liga 3 Seria 4
1. ACS Şirineasa 22
2. CSM Şcolar Reşiţa 14
3. CS U Craiova 2 14
4. ACS Ghiroda 13
5. CSM Lugoj 13
6. CNS Cetate Deva 12
7. Naţional Sebiş 11
8. ACSO Filiaşi 10
9. Gloria Lunca Teuz Cermei 10
10. Şoimii Lipova 9
11. Millenium Giarmata 8
12. AFC Hermannstadt 2 7
13. Centrul Naţional de Pregătire Timişoara 7
14. Internaţional Băleşti 4
15. Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here