Vasilică: “Din vară, ne vom numi Jiul”

Antrenorul gorjean Dan Vasilică demontează zvonurile care o dădeau pe ACS Şirineasa la Târgu Jiu. Într-un interviu apărut în presa centrală, omul care conduce liderul din Seria 4 spune că echipa va rămâne la Petroşani. Şirineasa a fost mutată din Vâlcea de către omul de afaceri Nicolae Sarcină, iar legătura cu noul stadion municipal a fost făcută imediat.
Totuşi, fostul tehnician de la Băleşti a declarat că la Petroşani există o emulaţie foarte mare, iar Şirineasa va deveni, în 2018, Jiul.
“De la anul, din vară, ne vom numi Jiul, iar în anul 2019, când Jiul va avea 100 de ani, noi dorim să le oferim suporterilor promovarea în Liga 1. Pentru că, da, asta vrem să facem. Să readucem Jiul acolo unde îi este locul, iar oamenii cunoscători de fotbal din zonă merită acest lucru.
Au venit într-un număr destul de mare la meciuri şi ne-au încurajat în permanenţă. Suntem pe primul loc, dar orice adversar ne poate pune probleme.
Vrem să începem returul ca şi cum am avea zero puncte, fără să ne uităm în spatele nostru. Craiova, Reşiţa şi Sebişul sunt echipele care ne pot pune probleme dacă nu ne vom mobiliza.
Vreau ca jucătorii mei să aibă fiecare în parte calităţi de lideri şi să dea dovadă de seriozitate maximă”, a spus Vasilică. Antrenorul gorjean a afirmat că “restructurarea” din intersezon era una firească, iar, în scurt timp, îşi va contura noul staff.
“Nu s-a pus niciodată problema ca echipa aceasta să se desfiinţeze. Au fost doar zvonuri aiurea. Ne-am despărţit de nişte jucători, şi din iarnă vor veni alţii. Oricum aveam un lot format din 29 de jucători. Reţineţi, 29.
Am găsit la Petroşani un staff stufos. Prea stufos pentru Liga a 3-a. Stafful avea şapte oameni, antrenor principal, doi antrenori secunzi, doi antrenori cu portarii, un preparator şi un maseur. Şi toate astea la Liga a 3-a. Eu o să-mi aduc un antrenor secund, vom avea un antrenor cu portarii”, a completat Vasilică.
Cel din urmă nu va neglija perioada de acumulare a jucătorilor săi, fiind cunoscut faptul că, pentru scurt timp, Vasilică a fost şi preparator fizic la Pandurii Târgu Jiu.
De altfel, cei care îl cunosc pe tehnician ştiu că are o vastă pregătire în domeniu.
“De prepararea fizică mă voi ocupa tot eu. Nu mă deranjează că spun despre mine că vin din lumea artelor marţiale. Am venit în fotbal pentru că îmi place şi am început de jos.
Am luat-o treptat, de Liga a 4-a, unde am promovat cu Internaţional Băleşti. Sunt dispus să învăţ. Vin dintr-o ramură sportivă unde disciplina este cuvântul de ordine.
Consider că în fotbal trebuie să te foloseşti de toate mijloacele moderne şi să fii la curent cu toate noutăţile tehnologice din domeniu. Sunt de părere că în fotbal cine stă pe loc rămâne în urmă. De aceea ne dorim ca pe viitor să colaborăm cu o firmă care asigură monitorizarea parametrilor şi efortului fizic în Liga 1”, a dezvăluit Vasilică. Şirineasa are 7 puncte avans faţă de principalele urmăritoare, cea mai mare distanţă din toate seriile înregistrate în eşalonul trei.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here