Verdict după percheziții

Un tanar este adus la audieri la sediul DIICOT Timisoara, luni, 20 ianuarie 2014. Politisti si procurori DIICOT Timisoara desfasoara, luni, opt perchezitii la Timisoara si alte opt la Craiova, la persoane suspectate de trafic de canabis si etnobotanice. ADRIAN PICLISAN / MEDIAFAX FOTO

Cele nouă persoane arestate pe 21 decembrie, după cele 44 de percheziții efectuate în județele Gorj, Hunedoara și în municipiul București, au fost prezentate, ieri, în fața magistraților de la Curtea de Apel Craiova. Tinerii încătușați au contestat decizia Tribunalului Gorj, solicitând o măsură mai blândă în timpul cercetărilor. Printre cei anchetați se află și un minor de 16 ani, care a fost arestat la domiciliu. Anchetatorii susțin că liderii grupului infracțional sunt din Târgu-Jiu. Acțiunea a vizat prinderea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracțiunilor de  trafic de droguri și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. ”În cauză  există suspiciunea rezonabilă că, în luna septembrie 2017, a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat format din mai mulți membri, în scopul comiterii infracțiunilor de  trafic de droguri și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. În urma cercetărilor efectuate s-a reținut că unul dintre membrii grupului infracțional organizat a achiziționat, prin persoane interpuse din Grecia, diferite cantități de droguri, ce erau transportate, prin intermediul firmelor de transport, de  anumite persoane, în municipiul București. Ulterior, drogurile  erau preluate de membrii grupului infracțional și distribuite în municipiile București și Târgu-Jiu de alte persoane, care au aderat la grupul infracțional organizat.
De asemenea, din cercetările efectuate s-a mai stabilit că o parte din membrii grupului infracțional achiziționau diferite cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive  din municipiul Petroșani, care ulterior erau distribuite către diverşi consumatori în județele Hunedoara și Gorj”, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT. Printre cei arestați preventiv se află și fiul unui afacerist din Târgu-Jiu. Acesta este acuzat de săvârşirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic ilicit de droguri de risc. Acesta va rămâne în arest până la data de 20 ianuarie 2018, dacă instanța din Bănie va respinge contestația.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here