Vezi mesajul transmis de SANITAS cu ocazia Zilei internaţionale a asistenţilor medicali

Federaţia SANITAS transmite un respectuos ”La mulţi ani!” şi toate gândurile frumoase asistenților medicali, indiferent în ce loc din lume se dedică acestei nobile profesii! Ziua Internațională a Asistenților Medicali constituie un prilej de a readuce în atenția publică contribuția esenţială a profesioniştilor la ameliorarea suferinței, eradicarea și prevenirea îmbolnăvirilor, la menținerea sănătății și furnizarea unei asistențe medicale de calitate, în beneficiul celui aflat în îngrijire.
Asistenţii medicali joacă un rol-cheie în toate instituţiile medicale, fiind responsabili pentru bunăstarea, siguranţa şi recuperarea pacienţilor. Asistenţii medicali îşi însuşesc o cantitate mare de cunoştinţe şi dispun de abilităţi diverse, pentru care sunt necesari mulţi ani de perfecţionare şi dezvoltare, lucrând în acest timp în medii dificile, în care stresul extrem reprezintă doar o parte a condiţiilor locurilor de muncă.
Tema aleasă de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali pentru celebrarea evenimentului în acest an este “Asistenţii medicali | O VOCE care se face auzită: Sănătatea este un drept fundamental”. Se subliniază astfel potenţialul profesiei în asumarea rolului de lider în sistemul de sănătate, ca promotor în susținerea unei abordări centrate pe persoană a îngrijirilor medicale și influențarea politicilor de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here