Zeci de permise de conducere, reținute în minivacanță

Zeci de șoferi care au tranzitat Gorjul în perioada minivacanței de 1 Decembrie au fost sancționați de polițiști, recordul fiind atins de vitezomani. În cinci zile, polițiști rutieri au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ, în urma cărora au aplicat aproape 600 de amenzi, în valoare de 167.000 de lei, dintre care 138 pentru viteză. ”În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, polițiștii gorjeni au desfășurat multiple acţiuni preventive pe drumurile publice, pentru diminuarea numărului de accidente rutiere și a consecințelor determinate de principalele cauze, viteza și traversarea neregulamentară a pietonilor, în această perioadă fiind înregistrate trei evenimente rutiere cu trei victime rănite ușor.
Cu ocazia acestor acțiuni au fost constatate 8 infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice și au fost aplicate 580 de sancțiuni contravenționale. Din totalul sancțiunilor, 138 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale și 115 pentru neacordare de prioritate, depășiri neregulamentare. Totodată, polițiștii rutieri au reținut 39 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.
Acțiunile vor continua pe toată perioada sărbătorilor de iarnă, pentru diminuarea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, precum și pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic, în vederea respectării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice”, au anunțat reprezentanții IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here