Ziua Constituţiei, sărbătorită la Târgu-Jiu

Facultatea de Ştiinţe Juridice, din cadrul Universităţii ,,Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a marcat marţi, 8 decembrie,  Ziua Constituţiei României, prin dezbaterea temei ,,Necesitatea revizuirii Constituţiei României în contextul tendinţelor de evoluţie socială și politică a societăţii româneşti”.

Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii “Constantin Brâncuşi” a sărbătorit Ziua Constituţiei României, printr-o conferinţă ştiinţifică. Conf. univ. dr. Laura Trocan a declarat: „Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu consideră că problema revizuirii Constituţiei României nu trebuie să rămână doar apanajul actorilor politici, instituţiilor publice, organizaţiilor neguvernamentale de la nivelul marilor centre universitare, ci trebuie să vină şi un răspuns din partea autorităţilor locale”. Prorectorul Ştefan Ghimişi a precizat că Facultatea de Drept trebuie să dea soluţiile pentru probleme existente în actuala Constituţie. „Implicarea facultăţii noastre este importantă; cred că este important să dăm un semnal”, a menţionat Ghimişi.
La manifestarea prilejuită de Ziua Constituţiei României au participat, alături de cadre didactice şi studenţi ai universităţii, reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ preuniversitar din Târgu-Jiu, Consiliului Judeţean Gorj, Instituţiei Prefectului Gorj, Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Baroului Gorj şi Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii din Craiova.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here