Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată de DGASPC Gorj

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost marcată, miercuri, la Complexul de recuperare pentru copii cu dizabilități Târgu-Jiu din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. 115 copii care frecventează Complexul de recuperare au participat la o manifestare artistică și educativă care s-a desfășurat în curtea Complexului de recuperare pentru copii cu dizabilități din Târgu Jiu, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Handicap.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a organizat o serie de activităţi cultural-recreative pentru parcarea Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, dorindu-se şi tragerea unui semnal de alarmă privind problemele cu care se confruntă această categorie de persoane. „Evenimentul intitulat sugestiv ,,Creștem zi de zi” celebrează ziua de 3 decembrie – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, precum și înființarea echipei mobile de recuperare pentru copii cu dizabilități ca structură funcțională din cadrul Complexului de recuperare pentru copilul cu dizabilități. La nivelul D.G.A.S.P.C –Gorj sunt încadrate în grad de handicap 12119 persoane dintre care 1026 copii. Simt, iubesc, plâng, visează ca orice om, însă deseori lumea îi discriminează din cauza unor idei preconcepute și eronate. Este vorba de persoanele cu dizabilități. Persoanele cu dizabilități trebuie integrate în viața socială, economică și culturală. Ne dorim ca această suită de evenimente care au loc astăzi în această locație să devină un vector de conștientizare a problematicii dizabilității, un start pentru o agendă prioritară în acest domeniu, precum și a oportunității de reafirmare a valorilor fundamentale a drepturilor omului”, a mărturisit Laurenţiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.
La evenimentul organizat de către DGASPC Gorj au răspuns prezent şi autorităţile locale şi judeţene, prin participarea viceprimarului Adrian Tudor şi a secretarului judeţului – Cristina-Elena Rădulea-Zamfirescu.
De asemenea, în mijlocul beneficiarilor Complexului de recuperare pentru copii cu dizabilități Târgu-Jiu s-au aflat şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale Târgu-Jiu, ai ISU Gorj şi IPJ Gorj, aceştia prezentându-le copiilor tehnica de intervenţie pe care o au în dotare.

Echipă mobilă pentru copii cu dizabilităţi
Cu ocazia marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, s-a prezentat şi echipa mobilă nou-înființată. „Începând cu data de 7 septembrie ne-am transformat din Centru în Complex cu două servicii sociale. Centrul de zi de recuperare și echipa mobilă pentru copii cu dizabilități Târgu-Jiu. Astăzi sărbătorim și înființarea echipei mobile. Specialiștii noștri se deplasează în teren cu o mașină specială, acolo unde copiii nu pot să vină la Târgu-Jiu, fie că sunt imobilizați, fie că sunt foarte departe“, a precizat Nicolae Pasăre, şeful Complexului de recuperare pentru copii cu dizabilități Târgu-Jiu.
Atât pentru organizatori, cât şi pentru beneficiari şi invitaţi, evenimentul a fost unul mai mult decât reuşit. S-a cântat, s-a dansat, s-au recitat poezii. A fost cu adevărat o zi de sărbătoare. La finalul evenimentului, beneficiarii au primit cadouri, dat fiind faptul că se apropie sărbătorile de iarnă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here