Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi a Traficului Ilicit de Droguri, marcată la Gorj

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj a marcat şi în acest an Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi a Traficului Ilicit de Droguri, prin organizarea şi coordonarea mai multor activităţi. Tot cu această ocazie a fost organizată şi o conferinţă de presă cu tema “Trăieşte-ţi viaţa fără droguri!”.

În fiecare an, începând din 1987, la data de 26 iunie, se celebrează Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri, zi decisă de Adunarea Generală a ONU, ca o expresie a implicării acestei organizaţii în consolidarea acţiunilor şi cooperării la nivelul statelor membre, pentru a atinge obiectivul de a avea o societate fără consum abuziv de droguri. Cu acest prilej, Organizaţia Naţiunilor Unite atrage atenţia opiniei publice şi guvernelor din întreaga lume faţă de o stringentă şi actuală problemă de sănătate publică – consumul de droguri.
Pentru marcarea acestei zile, Agenţia Naţională Antidrog a organizat şi în acest an activităţi de informare a comunităţii cu privire la Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.

DSC00021Activităţi derulate în Gorj
Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj au marcat Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi a Traficului Ilicit de Droguri, prin diverse activităţi. “Pe 25 iunie am derulat acţiuni de informare la Şcoala Sanitară „Omenia”, în colaborare cu partenerii noştri tradiţionali: DSP, IPJ şi IJJ; pe 26 iunie a avut loc un cross, în colaborare cu DGASPC şi am distribuit şi pliante trecătorilor. Vom avea o acţiune de informare şi pe 30 iunie, la Centrul Maternal”, a menţionat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul CPECA Gorj.
Tot pentru a marca această zi a fost organizată şi o conferinţă de presă cu tema “Trăieşte-ţi viaţa fără droguri!”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here