Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă

1953
Ingrediente:
-8 bucăţi ardei graşi, o cutie de ciuperci, 4-5 bucăţi roşii, 500 gr. orez, 2 bucăţi ceapă, 4 linguri de ulei, o legătură de pătrunjel, o legătură de mărar, sare, piper.

Preparare:
Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă orezul, împreună cu ciupercile, tăiate mărunt, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert. La sfârşit, se adaugă roşiile tăiate mărunt. Se lasă la răcit, se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi se potriveşte de sare şi piper. Ardeii se spală, li se taie câte un căpăcel în partea dinspre coadă, se curăţă de seminţe, se spală şi se lasă la scurs. Se umplu ardeii cu orez şi ciuperci, se ung cu ulei şi se aşează în tava. Printre ei, se pun felii de roşii si se dau la cuptor la foc mic 45 de minute. Înainte cu 10 minute de a fi scoşi de la cuptor, se poate prepara un sos de roşii care se toarnă peste ardei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.