Asistaţii sociali din Târgu-Jiu, care beneficiază de ajutoare, îşi fac treaba aşa cum trebuie. Aceştia nu sunt restanţi, cel puţin nu în această lună. Totuşi, activitatea lor a fost controlată de către reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, săptămâna trecută.
Timp de aproximativ o săptămână, activitatea persoanelor care primesc ajutor social a fost verificată. Aleatoriu au fost aleşi jumătate dintre cei 267 de târgujieni care realizează ore de muncă în folosul comunităţii, pentru care sunt plătiţi. „Nu au fost probleme. La noi asistaţii au prestat munca pe care erau obligaţi să o facă în folosul comunităţii. Avem, în total, 267 dosare. S-a făcut verificarea prin sondaj la jumătate din dosare”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. Aceasta a recunoscut că au existat cazuri, în lunile trecute, în care unii asistaţi nu îşi făceau treaba dar, în cazurile respective, aceştia nu îşi mai primeau indemnizaţia. Oricum, aceşti bani sunt singurele drepturi cu care au rămas, trusoul şi alocaţia pentru nou-născuţi nemai fiind acordată.
Peste 40 de mii de lei lunar
Dintre asistaţii sociali, 150 de persoane merg la Cantina Socială unde primesc hrană în valoare de şase lei pe zi, de fiecare. În total, primăria cheltuie nu mai puţin de 41 mii lei lunar pe aceste ajutoare sociale. Banii sunt acordaţi în funcţie de numărul de membrii ai familiei. Astfel, pentru o persoană se dau 125 lei, pentru două persoane – 225 lei, pentru trei – 313 lei, pentru patru membrii – 390 de lei şi pentru cinci – 462 de lei. În cazul în care există familii cu mai mult de cinci membrii, se mai acordă, în plus faţă de această sumă, câte 31 de RON pentru fiecare altă persoană.
Dorina Cioplea