Cum tratăm petele pigmentare?

762
petele pigmentareSoluţii naturiste
Datorită faptului că pigmentul este situat destul de profund, este o iluzie să credem că aplicarea unor creme sau măşti (pe ambalajul cărora scrie întotdeauna „nu penetrează decât straturile superioare ale epidermului”) pe faţă va duce la dispariţia micilor pete nesuferite. Putem însă încerca ameliorarea lor prin folosirea unor produse pe bază de ingrediente cu proprietăţi depigmentante sau exfoliative: suc de lămâie, vitamina C, hidrochinona, alfa-hidroxiacizi. Loţiunile preparate în casă din diverse plante prezintă însă riscul de a fi fotosensibilizante, având deci un efect invers decât cel scontat.

Tratamente chimice
Peeling-ul chimic reprezintă de fapt o arsură controlată a straturilor superficiale ale epidermului. Un astfel de tratament se face sub supravegherea medicului dermatolog, în perioadele neînsorite ale anului şi trebuie obligatoriu însoţit de folosirea unei creme de protecţie solară.
Tratamente pe bază de energie luminoasă
Rezultatele obţinute cu un tratament laser sau pe bază de IPL sunt foarte bune, însă sunt necesare mai multe şedinţe. Lentiginele au şanse mai mari decât pistruii de a fi înlăturate, datorate localizării mai superficiale a pigmentului.
Dacă eşti predispusă la apariţia pistruilor, cel mai important lucru pe care poţi să-l faci este să te fereşti pe cât posibil de soare! Vara, încearcă să nu petreci prea mult timp afară în timpul orelor de vârf şi foloseşte mereu loţiune protectoare împotriva razelor ultraviolete cu factor 30 sau chiar mai mare!
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.