Aceasta a spus că vina o poartă reprezentanţii mănăstirii, în frunte cu stareţul, care a încercat să ascundă faptul că muncitorii erau bolnavi. „Cei de la mănăstire au încercat să ascundă de DSP faptul că persoanele care munceau acolo s-au îmbolnăvit din cauza mâncării stricate. Acesta este şi motivul pentru care muncitorii au fost trimişi întâi la Spitalul de la Vulcan. Ce este ciudat este faptul că niciuna dintre feţele bisericeşti nu a gustat din mâncarea gătită. Am verificat blocul alimentar al mănăstirii după incident şi am luat probe pentru laborator din carnea de porc rămasă şi din brânza cu care au fost serviţi muncitorii. În cursul zilei de luni vom avea rezultatele finale şi ne vom putea pronunţa asupra cauzei îmbolnăvirilor”, a declarat Doina Alăman. De asemenea, inspectorii sanitari au mai descoperit că mâncarea era depozitată la temperatura camerei, în condiţii necorespunzătoare din punct de vedere sanitar, într-un bloc alimentar improvizat. Pentru aceasta, Mănăstirea Lainici riscă o amendă de aproximativ 6.000 lei.
DSP acuză: Reprezentanţii Mănăstirii Lainici au ascuns îmbolnăvirea muncitorilor
În cadrul unei conferinţe de presă organizate vineri, Doina Alăman, directoarea adjunctă a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, a făcut o serie de declaraţii referitoare la situaţia muncitorilor de la mănăstirea Lainici ajunşi la spital cu toxiinfecţie alimentară.
I.P.