Gurvernul pune ochii pe portofelele agricultorilor

617
deschidereBugetul mic readuce în discuţie un subiect dezbătut încă din 2006: fiscalizarea agriculturii. După amânări repetate, s-a ajuns doar la un impozit de 2%, introdus în 2009.
În condiţiile în care situaţia economică a României este din ce în ce mai afectată, guvernanţii încearcă pe toate căile să facă rost de bani la buget.

Şi de data aceasta şi-au întors privirile către agricultori. Una dintre propunerile acestora se referă la fiscalizarea agriculturii, o problemă invocată încă din 2006, când ministrul Finanţelor de atunci, Sebastian Vlădescu, admitea că cea mai mare anomalie din sistemul fiscal românesc este neimpozitarea agriculturii.

Acelaşi lucru a fost susţinut şi de către următorul şef al Finanţelor, Varujan Vosganian, care se declara adeptul unui program de creştere a fiscalizării economiei agrare pentru a limita în acest fel pierderile din sectorul de profil. Amânată ani la rând, în 2009 noul Guvern a trecut la fiscalizarea agriculturii de la 1 ianuarie, impozitând cu 2% veniturile din produsele agricole obţinute după recoltare. În acest caz, potrivit proiectului bugetului pe 2009, Finanţele se aşteaptă să încaseze 50,8 milioane de lei din impozitul de 2% pe recoltele livrate procesatorilor.
Sorin MILCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.