Foarte recomandat împotriva căderii părului este şi următorul amestec de plante: rădăcini de obligeană – 20 g, rădăcini de brusture – 20 g, flori de gălbenele – 10 g, muguri de hamei – 15 g.
Acest amestec se pune într-un litru de apă fierbinte, se lasă la infuzat două ore, apoi se strecoară şi se spală părul cu infuzia obţinută. Se iau 10 gălbenuşuri de ou de prepeliţă şi se amestecă până la omogenizare cu lăptişor de matcă (două fiole), o linguriţă de miere de albine şi puţină drojdie (un vârf de cuţit). Se lăsă la dospit, într-o încăpere bine încălzită, timp de 24 de ore.
Se spală părul în fiecare seară şi, după uscare, se pensulează pielea capului pe cărări formate cu pieptenele din cinci în cinci milimetri. Peste noapte, capul se acoperă cu un prosop curat. Dimineaţa se spală, de preferinţă cu ceai de muşeţel. Soluţia rămasă poate fi păstrată la rece, în frigider, până la următoarea şedinţă de tratament.
Căderea părului poate să fie stopată dacă pielea capului se frecţionează zilnic, cu o soluţie concentrată de ceai negru. Se pregăteşte un decoct din 30 g rădăcini mărunţite de brusture la 1 litru de apă. Se fierbe până scade la jumătate şi se freacă zilnic pielea capului. Succes!
Luminiţa CĂLUGĂRU