
Migdalele sunt bogate în vitaminele A, B şi E, în minerale (magneziu, fier, potasiu, zinc) şi conţin acizi graşi omega 3. Un rol deosebit de important îl are consumul de migdale pentru reducerea nivelului colesterolului din sânge. Hipotensivii au şi ei liber la consumul de migdale: 5 migdale în medie pe zi ajută la normalizarea tensiunii arteriale.
Dacă vom combina migdalele cu miere vom obţine un tratament natural care poate combate insomniile, anemiile şi astmul bronşic.
Singura contraindicaţie: nu trebuie consumate de persoanele care au litiază renală.
Sunt alimente extrem de bogate din punct de vedere nutritiv. Au multe calorii, iar prin conţinutul de fibre vă vor asigura o stare de saţietate şi vor aduce beneficii tranzitului intestinal, ducând la evitarea constipaţiei atât de frecventă în zilele noastre.
Recomandarea generală este să consumaţi migdale crude (100 de grame pe zi).
Însumând toate calităţile nutritive ale migdalelor putem concluziona că ele trebuie să se afle printre preferinţele noastre.
Cristina Răscol