Milioane de cochilii descoperite la cariera Gârla

1801
Surpriză de proporţii pentru minerii din cadrul carierei Gârla, de la Complexul Energetic Rovinari, care zilele acestea au descoperit o cantitate mare de cochilii de scoici şi melci în stratul de pământ excavat la peste 10 metri adâncime, descoperirea lor stârnind interesul reprezentanţilor Muzeului Judeţean Gorj. Excavatorul care este folosit pentru decopertarea pământului a ajuns cu săpăturile la acel nivel din sol în care existau cochiliile uitate acolo de trecerea anilor.

Conform minerilor, stratul de scoici şi melci se întindea pe o distanţă de câţiva zeci de metri, fiind o supriză şi pentru ei descoperirea moluştelor. „A fost o surpriză plăcută pentru că până acum nu au mai fost făcute astfel de descoperiri. Era ca o plajă de scoici, bine conservate în sol pentru că, în lipsa oxigenului, nu avea ce să le distrugă. În privinţa vechimii, au probabil câteva milioane de ani”, a menţionat Gore Popescu, reprezentant al exploatării miniere.
Directorul Muzeului Judeţean Gorj, Dumitru Hortopan, a declarat că descoperirea făcută de mineri este de interes pentru instituţia pe care o conduce. Acesta a menţionat că lucrările de excavare trebuiau întrerupte şi anunţată imediat Direcţia cu Cultură, Culte şi Patrimoniu, reprezentanţi ai Muzeului mergând însă în cursul zilei la cariera Gârla pentru a vedea ce măsuri se impun în cazul scoicilor descoperite acolo. Reprezentanţii Muzeului vor să oprească lucrările de exploatare a cărbunelui pentru a face ei propriile cercetări acolo, cercetări menite să ducă la stabilirea perioadei din care provin milioanele de cochilii descoperite acolo.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.