Patronii gorjeni, indiferenţi de scutirea dată de Guvernul Boc

539
emil_bocOrdonanţa de amânare la plată a datoriilor îi lasă indiferenţi pe potenţiali beneficiari din judeţul Gorj. Astfel, din cele 20 de societăţi ce aveau dreptul să beneficieze de prevederile ordonanţei, date luna trecută de Guvernul Boc, doar una s-a arătat interesată de normele de aplicare ale acestui act normativ. Indiferenţa este motivată chiar de patronii care spun că acele condiţii cerute prin ordonanţă sunt exagerate.
Dacă la intrarea în vigoare, ordonanţa privind amânarea de la plată a obligaţiilor fiscale a fost privită ca o soluţie salvatoare, după aproape o lună de la apariţia ei se dovedeşte exact contrariul. Patronii societăţilor comerciale din Gorj se declară extrem de dezamăgiţi de condiţiile impuse de acest act normativ. Astfel, în urma analizei efectuate de către inspectorii fiscali s-a stabilit că 20 de societăţi din Gorj se încadrau în prevederile ordonanţei şi puteau să ceară amânarea de la plată pentru o perioadă de şase luni.

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice au declarat că, din cei 20 de administratori selectaţi, doar unul s-a interesat de normele de aplicare a ordonanţei. Din păcate, nici măcar acel patron nu şi-a depus dosarul cerut de actul normativ, şi asta, deşi a trecut aproape o lună de la intrarea în vigoare a acestui act aprobat de Guvernul Boc.

Reprezentanţii instituţiei sunt de părere că de vină pentru lipsa de interes a agenţilor economici sunt condiţiile impuse în actul normativ, una din acestea fiind ca societatea beneficiară să nu fi înregistrat datorii restante la data de 30 septembrie 2008. Printre unităţile care ar fi putut beneficia de această amânare se numără UATA Motru, Rostramo, Minprest sau Suinprod, unităţi de producţie care, din păcate însă, la sfârşitul lunii septembrie, înregistrau datorii la bugetul statului cuprinse între 5 şi 25 de miliarde de lei.
Doina TURDĂŞAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.