Oţet de mere cu miere
Ambele produse sunt benefice în numeroase afecţiuni. Combinate într-o băutură, ele relaxează musculatura bronhiilor şi uşureaza expectoraţia. Se amestecă 2 linguriţe de oţet de mere, 1 linguriţă de miere în 1/4 l apă. Se bea de 3 ori pe zi câte un pahar. Tratamentul va fi urmat cel puţin 3 luni.
Ceai de cimbru
Cimbrul conţine uleiuri eterice cu proprietăţi antispastice şi dezinfectante. Se face un amestec din 50 g cimbru, 20 g roua-cerului, 30 g maghiran, 50 g rădăcină de angelică. Se pune apa la fiert şi se opăreşte amestecul (2 linguriţe de amestec la o cană de apă). Se strecoară şi se beau 5-7 ceşti de ceai pe zi.
Ceai de flori de soc şi podbal. Socul este o plantă foarte răspândită şi se administrează sub formă de ceai mai ales copiilor. Se amestecă 30 g flori de soc, 30 g frunze de podbal şi 20 g flori de lumânărică. Se pune apa fiartă şi dată într-un clocot peste amestecul de plante (1/4 l la o linguriţă de plante), şi se lasă 10 minute să stea şi se strecoară. Se bea o cană de 5 ori pe zi, ultima înainte de culcare.