Reţetă ca la mama acasă

880
Peşte la grătar cu porumb şi roşii
Ingrediente (4 portii):
• 500 gr peşte, tăiat felii (ton, somon, macrou, peste-sabie sau pangasius); • ½ linguriţă sare; • ¼ linguriţă piper negru; • ¼ cană gem de caise; • 1 lin- gură muştar; • 200 gr boabe de porumb; • 2 roşii, decojite, tăiate în 8 felii egale; • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt; • 2 ardei, fără seminţe, tocaţi fin.

Mod de preparare:
Se încinge grătarul sau rotisorul, la foc potrivit spre puternic. Se sărează şi se piperează peştele cu ¼ linguriţă sare şi 1 vârf linguriţă de piper. Într-o cană, se amestecă gemul cu muştarul. Feliile de peşte se ung cu jumătate din cantitatea de amestec. În centrul fiecăreia din cele 4 folii de aluminiu (pătrate, 30×30 cm) se pune porumb şi roşii în cantităţi egale. Se presară usturoiul, sarea şi piperul rămase, ardeiul şi ulei. Se împachetează bine foliile. Se rumenesc peştele şi pacheţelele cu legume pe grătar sau la rotisor. Se întoarce peştele. Se ung feliile cu restul de amestec cu muştar. Se rumenesc 4-6 minute, până când peştele devine opac în centru şi începe să se fărămiţeze dacă este înţepat cu furculiţa. Pacheţelele cu legume se desfac cu grijă şi se servesc alături de peşte.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.