Tocăniţă cu dovleac
Ingrediente:
• un sfert dovleac (400 grame);
• 2 bucăţi piept pui (sau 3 pulpe) dezosat;
• un borcan mic ciuperci;
• 4-5 roşii;
• 2 cepe medii;
• 2 ardei graşi;
• sare, piper, condimente după gust;
• pătrunjel.
Mod de preparare:
Se taie cuburi carnea şi dovleacul. Se taie mărunt ceapa, roşiile şi ardeii, iar ciupercile se spală şi se feliază. Se bagă la cuptor carnea, timp de 20 minute, cu o ceaşcă de apă şi sare. Se scoate şi se pun şi legumele. Se bagă la cuptor jumătate de oră. Se scoate şi se amestecă. Apoi se mai lasă la cuptor încă jumătate de ora. Se scoate şi se condimentează, după care se mai lasă la cuptor 10 min. La final, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Poftă bună !