Rostii de cartofi şi hrean
Ingrediente:
• 400 g cartofi, decojiţi şi daţi pe răzătoare;
• 2 ouă bătute;
• 3 linguri făină;
• 1 lingură pastă de hrean;
• 5 cepe roşii tocate fin;
• sare şi piper negru;
• 1 lingură ulei;
• pătrunjel proaspăt, tocat, pentru ornat:
• 4 linguri smântână.
Mod de preparare:
Se storc în mână cartofii raşi, apoi se pun într-un castron. Se adaugă ouăle, făina, hreanul, ceapa roşie, sare şi piper şi se amestecă bine. Se încălzeşte uleiul la foc potrivit într-o tigaie mare. Se pun 8 grămăjoare în tigaie şi se presează cu dosul lingurii, astfel încât să se formeze turtiţe de aproximativ 5 mm grosime. Se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte până s-au rumenit. Se scurg bine pe şervete de bucătărie. Se servesc fierbinţi, se stropesc cu smântână şi se ornează cu pătrunjel.
Sorin MILCU