Uleiul de Ricin

1832

Ricinul este un bun tonic, recomandat cu predilecţie persoanelor vârstnice, fie singur, fie în amestec cu ulei de cătină. Se foloseşte numai o picătură de ulei de cătină cu o picătură de ulei de ricin. Folosind o cantitate atât de mică, ricinul nu produce o accelerare puternică a tranzitului intestinal.

Uleiul de ricin este şi un bun dezinfectant al cavităţii bucale. El se poate folosi periodic în gargare pentru a preveni diferite infecţii bucale, dar şi pentru a trata stomatite sau afte. Atenţie! Uleiul nu trebuie înghiţit. Uleiul de ricin stimulează creşterea părului, de aceea este recomandat în alopecie. În fiecare seară se tamponează scalpul cu ulei şi se spală a doua zi. Efectele vor fi vizibile după o lună. Pentru a stopa căderea părului, se poate prepara o mască din ulei de ricin şi alcool de 40 de grade, amestecate în părţi egale. Se agită foarte bine înainte de folosire, iar apoi se tamponează scalpul şi firele de păr. Dacă doriţi să aveţi gene mai lungi, soluţia este tot uleiul de ricin. Aplicaţi uleiul pe gene de două ori pe zi, cu ajutorul unei pensule de rimel.

Tratamentul cu ulei de ricin recomandat pentru unghiile casante şi care se exfoliază. Se aplică uleiul prin masaj pe unghii şi se îndepărtează după o oră. Aplicaţiile se fac zilnic, timp de cel puţin o lună, pentru ca rezultatele să fie vizibile. Uleiul de ricin ne poate scăpa şi de negi. De două ori pe zi se aplică pe negi printr-un masaj uşor, timp de zece minute. Tratamentul se efectuează ori de câte ori este necesar până la dispariţia negilor. Nu încercaţi să preparaţi ulei de ricin acasă, fiindcă el conţine mai multe substanţe toxice care trebuie îndepărtate, iar filtrarea nu se poate face decât prin metode industriale.

Sorin MILCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.