11.000 de lei, preţul odihnei fostului director al Ambulanţei Gorj

Înainte de a părăsi postul de director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Marinică Niculescu a încasat 11.000 de lei, bani pentru concediul neefectuat pe jumătate din 2011 şi pe 2012. Banii s-au oferit prin semnătura conducerii Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Gorj, care a aprobat solicitarea lui Niculescu, fapt care a nemulţumit reprezentanţii Sindicatului Ambulanţa Gorj. Cristi Aldescu, preşedintele de la Ambulanţă este chiar revoltat de cele întâmplate, mai ales că în ultimele două decenii niciun salariat al SJA Gorj nu şi-ar fi putut încasa banii pe concediul neefectuat într-un an de zile.

Marinică Niculescu, membru PDL, a fost instalat în iunie 2011 la cârma Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. Lunar, Niculescu era remunerat cu 6500 de lei brut, pentru activitatea prestată, fapt care face ca serviciul deconcentrat în cauză să fie atractiv pentru ocupantul postului. Pentru anul 2011, Niculescu nu îşi ia concediul de odihnă, 15 zile, ci solicită din concediu doar o zi, restul de 14 rămânându-i neefectuate. La fel se întâmplă şi în 2012, când directorul, până la 1 noiembrie al SJA Gorj, nu îşi efectuează nicio zi din concediul de odihnă, având, la finalul mandatului său, 44 de zile de concediu de odihnă, pe doi ani, neefectuate.

Aldescu: “Nu şi-a luat concediul în mod intenţionat”
În noiembrie, odată cu schimbarea sa din funcţie, Niculescu solicită şi banii pe concediul neefectuat. Face o cerere la DSP iar cererea îi este aprobată, el încasând 4025 de lei pentru concediul neefectuat pe 2011 şi încă 7000 de lei pe concediul neefectuat pe 2012. În total peste 11.000 de lei, susţine Aldescu, că au intrat în buzunarul lui Niculescu. “Fostul director nu îşi mai putea lua tot concediul neefectuat dacă nu era demis deoarece mai sunt doar două luni din 2012, iar concediul său ar fi depăşit această perioadă. Asta mă face să cred că a premeditat totul deoarece ştia că altfel nu îşi poate lua banii, aici neexistând un contract colectiv de muncă pe unitate”, a declarat Aldescu. “Nu există niciun salariat care să-şi fi ridicat banii pe concediul de odihnă, în ultimii 20 de ani. Niculescu a venit aici doar pentru bani, a fost pus politic de PDL, i-a plăcut salariul pe care l-a încasat. El a procedat intenţionat aşa cu concediul pentru că ştia că dacă va pleca îşi va ridica şi banii”, a completat Aldescu. Între Aldescu şi Niculescu au existat mai multe clinciuri în ultimul an, sindicalistul fiind cel care a anunţat că fostul director de la Ambulanţă se înscrisese în PSD. Deşi a negat iniţial asta, Niculescu a participat în calitate de membru de partid la lansarea candidaţilor USL la parlamentare.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here