S-a aşternut un strat nou de zăpadă la Rânca

605

Veşti bune pentru iubitorii muntelui şi ai sporturilor de iarnă. În staţiunea Rânca s-a aşternut un strat de 5-6 centimetri de zăpadă proaspătă. Pe pârtia de schi din centrul staţiunii s-a acţionat şi cu tunurile de zăpadă, astfel că schiorii se vor putea bucura de un sfârşit de săptămână perfect. Drumarii au acţionat şi ei în forţă, luându-se toate măsurile necesare pentru ca accesul la Rânca să se facă fără probleme.
Cei care intenţionează să-şi petreacă sfârşitul de săptămână la munte, vor avea parte de un week-end de vis. Ei vor putea practica sporturile specifice sezonului, vor avea posibilitatea de a face şi drumeţii, dar şi de a se bucura de o plimbare cu telescaunul. „La Rânca a nins şi s-a aşternut un strat de 5-6 centimetri, după care a încetat ninsoarea. În schimb, s-a acţionat cu tunurile de zăpadă şi cred ca se va reuşi să se amenajeze corespunzător pârtia din centrul staţiunii”, a menţionat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Drumarii au acţionat prompt
Ninsoarea din ultimele zile nu va afecta sub nicio formă accesul turiştilor în staţiune, drumarii acţionând prompt pentru asigurarea unor condiţii optime pentru desfăşurarea traficului rutier. Reprezentanţii SND Târgu-Jiu au confirmat că s-a acţionat cu toate utilajele districtului din Rânca şi s-a împrăştiat material antiderapant. S-a acţionat cu 4 utilaje cu lamă şi un răspânditor; alte 2 turbofreze şi o autofreză de mare putere sunt la dispoziţia drumarilor la Rânca. Prin urmare, pentru şoferi nu va fi nicio problemă legată de starea drumului, nici în condiţiile în care ar mai ninge.
Minododa Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here