A XVIII-a Conferinţă de Management al Carierei la Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu

767

Studenţii Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu au participat pe 7 mai 2015,  la o nouă Conferinţă de Management al Carierei. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul proiectului “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni”.

Obiectivul principal al proiectului  este  îmbunătăţirea inserţiei studenţilor pe piaţa muncii şi creşterea adaptabilităţii la cerinţele angajatorilor, prin oferirea de servicii de consiliere în carieră şi orientare profesională.
La conferinţa din data de 7 mai, managerul de proiect din partea Universității „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, prof. univ. dr. ing. Ştefan Ghimişi, a prezentat activitățile obligatorii şi opţionale la care vor participa studenţii, accentuând rolul fiecăreia în constructia carierei absolventilor. Participanţii au aflat că începând cu acest an universitar, UCB le ofera posibilitatea de a desfaşura activitati de voluntariat în cadrul serviciilor instituţiei, cu scopul de a îi sprijini în dobândirea  competenţelor practice.
ucb proiect1În cadrul conferinţei, prof. univ. Liliana Luca, a prezentat broşura „Ghidul studentului”, ce conţine recomandări privind întocmirea CV-ului şi a scrisorii de intenţie, modalităţi de pregătire pentru participarea la interviurile de angajare şi informaţii referitoare la legislaţia muncii. Studenţii au aflat cum să îşi pună în valoare competenţele şi abilităţile dobândite, dar şi care sunt mecanismele de dezvoltare a acestora.
Au fost încurajaţi să îşi construiască un obiectiv în carieră, pe care să îl urmărească permanent şi care să-i ajute să reziste provocărilor pe care le presupun procesul de angajare şi activitatea profesională.

Angajat CEO, model pentru studenţi
Speakerul invitat la această conferinţă a fost Lavinia Cosneanu, Şef serviciu Contabilitate Situaţii Financiare –Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. Lavinia a urmat studiile superioare în domeniul economic la Universitatea de Vest din Timişoara. În 1996, după absolvirea facultăţii, a revenit în  Târgu-Jiu cu dorinţa de a profesa în domeniul economic şi s-a angajat la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Astfel a început construcţia unei cariere ce i-a oferit satisfacţii profesionale în permanenţă. Lavinia Cosneanu susţine că activitatea desfăşurată de un economist necesită foarte multă muncă, seriozitate şi responsabilitate, iar cunoştinţele teoretice dobândite în timpul facultăţii i-au fost de mare ajutor în carieră. Ea a menţionat că, deşi mecanismele se schimbă în mod constant, ucb proiect2fundamentele şi principiile economice rămân aceleaşi. De asemenea, Lavinia Cosneanu consideră că e important ca activitatea desfăşurată de fiecare angajat să aducă un plus de valoare companiei, iar asta se va reflecta treptat în rezultatele şi satisfacţia profesională.

Beneficii pentru studenţi
Managerul de proiect, Ştefan Ghimişi, a mentionat importanţa derulării de către Universitate a proiectelor de consiliere, pentru sprijinirea tinerilor absolvenţi în procesul de adaptare la cerinţele angajatorilor.  Parcurgând activităţile din proiect, studenţii învaţă să-şi înţeleagă profilul comportamental, să-şi dimensioneze aşteptările şi să îşi pună în valoare competenţele profesionale şi transversale dobândite, indiferent de etapa în care se află în activitatea profesională.
Ştefan Ghimişi şi-a exprimat încrederea că România poate oferi oricărui tânăr ambiţios posibilitatea de a-şi construi o carieră de succes şi i-a încurajat să se înscrie la proiectele derulate de Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Mai multe informatii despre activităţile derulate în cadrul proiectului „Studenții de azi, profesioniştii de mâine” se pot accesa pe www.cariera.uvt.ro.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here