Absenți și la a doua probă a simulării

411

Elevii din ultimii ani de liceu au susținut, ieri, cea de-a doua probă scrisă din cadrul simulării examenului de Bacalaureat. În Gorj nu s-au înregistrat nici de această dată incidente; în schimb, a crescut numărul candidaților care au chiulit de la probă.

Elevii din clasele a XI-a și a XII-a din toată țara au participat, ieri, la simularea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat. Dacă în alte județe din țară au existat cazuri în care elevii au fost eliminați din examen după ce au fost prinși încercând să copieze, în Gorj nu s-au înregistrat astfel de incidente. S-a înregistrat în schimb un număr mai mare de absenți decât cel de la prima probă a simulării. Astfel, dacă la proba de Limba și literatura română s-au prezentat 3036 de elevi de clasa a XI-a și 3010 elevi de clasa a XII-a, înregistrându-se un număr total de 361 de absenți, la proba obligatorie a profilului, probă în vederea susținerii căreia s-au înscris 3222 de elevi de clasa a XI-a și 3228 de elevi de clasa a XII-a, au participat 2925 de elevi de clasa a XI-a și 2963 de elevi de clasa a XII-a, înregistrându-se un număt total de 562 absenți. La această probă, candidații și-au testat cunoștințele fie la Matematică, fie la Istorie, în funcție de profilul urmat.

Ultima probă, astăzi
Pentru elevii de clasa a XI-a simularea Bacalaureatului s-a încheiat. Pentru cei de clasa a XII-a însă, simularea continuă și astăzi, proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune. Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de Bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut. Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ liceal în care elevii susţin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă). Anul trecut, dintre cei aproximativ 7000 de elevi de clasa a XI-a şi clasa a XII-a din judeţul Gorj care au susţinut simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, doar 2163 au reuşit să obţină medii peste 6. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la clasa a XI-a, unde doar 818 dintre cei 3182 de tineri evaluaţi au obţinut medii peste 6. În ceea ce priveşte liceeni de clasa a XII-a, 1345 dintre cei 3827 prezenţi la simulare au reuşit să obţină medii peste 6. La simularea primei probe scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi literatura română, 3945 de elevi, 2328 de clasa a XII-a şi 1617 de clasa a XI-a, au luat note peste 5. La cea de-a doua probă, cea obligatorie a profilului, au reuşit să obţină note peste 5 un număr de 3112 elevi, 1719 de clasa a XII-a şi 1393 de clasa a XI-a. La simularea ultimei probe din cadrul examenului, proba la alegere a profilului şi specializării, au participat doar elevii de clasa a XII-a. La aceasta au obţinut note peste 5 un număr de 2097 de liceeni dintre cei 3639 evaluaţi.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here