Poeții mondiali din 45 de țări, la Târgu-Jiu

548

Cei 50 de poeți, participanți la ediția cu numărul cinci a Festivalului Mondial de Poezie “Mihai Eminescu“ de la Craiova, au venit, ieri, la Târgu-Jiu. Aceștia au vizitat operele brâncușiene din municipiu, apoi în cadrul sălii de expoziție a Centrului Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale au participat la vernisajul unei expoziții formate din lucrări realizate în creion. Pe hârtie, spre surprinderea poeților, erau creionate tocmai chipurile lor. Lucrările îi aparțin micului artist Dragoș Constantin Bogdan, supranumit geniul creionului la 7 ani. Expoziția de grafică s-a intitulat “Îndrăgostiți de Eminescu”.

Vernisajul a fost deschis, marți, de către directorul instituției, Ion Cepoi. Acesta le-a urat bun venit poeților prezenți la Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale și a menționat că Târgu-Jiul este un oraș iubit de Dumnezeu. Participanții la festivalul mondial de poezie au apreciat că organizarea de la Târgu-Jiu a fost mai bună decât cea de la Craiova, fapt care a stârnit un ropot de aplauze. De asemenea, au fost foarte încântați de lucrările micuțului Dragoș, premiat și el la acest eveniment, și s-au fotografiat lângă lucrările care îi înfățișau pe ei. Toți au primit cadouri de la autoritățile culturale din Gorj, artistul Doru Dădălău fiind și de această dată sufletul acțiunii.

Vizită la muzeu
După evenimentul de la Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale, poeții au mers în Sala Maură a Prefecturii Gorj, pentru o întâlnire cu autoritățile județene, apoi la muzeul de la Curtișoara, ca marți seară să revină la Craiova. La Festivalul Mondial de Poezie participă 50 de poeți din 45 de țări. Evenimentul este organizat la inițiativa Fundației Europene “Mihai Eminescu“, precum și a Academiei Internaționale “Mihai Eminescu“ și susținut financiar de Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Local Craiova. Evenimentul este de anvergură internațională și promovează în spațiul public de azi valorile poeziei fără frontiere, conceptul de poezie interactivă și cu o altfel de vizibilitate, prin activități de cointeresare a publicului la demersul poetic de valoare și de prospețime a emoției și a frumosului. Festivalul, care se va încheia, astăzi, a inclus recitaluri poetice, lansări de cărți în prezența autorilor, mese rotunde, dezbateri, întâlniri cu oficialitățile locale și cu iubitorii de poezie.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here