Ajutorul șefului de post din Berlești, acuzat că a împrumutat bani de la un bătrân bolnav de 87 de ani! – Polițistul a uitat, un an, să-și achite datoria

Subalternul șefului de post din Berlești, Claudiu Mihai Boban, este acuzat de un octogenar din comună că este rău-platnic, bătrânul împrumutându-l pe polițist cu suma de 500 de lei, cu mai bine de un an în urmă. Din suma oferită cu titlu de împrumut, vârstnicul a primit înapoi, în două tranșe doar 400 de lei, restul de bani nefiind restituiți nici până în prezent pensionarului, deși au fost dați solicitantului în uniformă, înainte de Crăciunul din 2016. Pentru a-și primi o parte din banii împrumutați, bătrânul în cârje a fost nevoit să se adreseze Primăriei Berlești, în scris. Acum, omul și-a luat gândul de la restul de bani împrumutați, mai ales că a auzit că ajutorul șefului de post ar fi împrumutat și alți bani de la alți localnici, sume pe care nu le-ar fi restituit.

Constantin D.Țimurlea are 87 de ani și locuiește în satul Gâlcești, aparținând comunei Berlești. Vârstnicul are probleme serioase de sănătate, având un picior cu tijă, el deplasându-se cu ajutorul a două cârje. Omul are lunar o pensie de CAP, în valoare de până în 500 de lei. Cu toate acestea, înainte de Crăciunul din 2016, omul a împrumutat polițistul comunei, adică pe ajutorul șefului de post, cu pensia sa pe o lună, după ce agentul a motivat că ar avea un botez la care trebuie să participe. Bătrânul i-a dat banii, mai ales că polițistul Boban i-ar fi promis că-i restituie suma, luna viitoare. “Polițistul a venit într-o seară acasă la mine și mi-a zis:<Nea Costică dă-mi și mie 500 de lei împrumut că-s chemat la un botez și nu am luat salariul. Luna viitoare ți dau înapoi>. Eu i-am dat, dar a trecut luna viitoare și polițistul nu mi-a dat nimic. A mai trecut încă o lună și atunci m-am hotărât să mă duc la domn primar să-i spun ce mi s-a întâmplat și să cer banii, prin acesta, de la polițist. Am scris totul pe o hârtie și am lăsat-o la primărie. La scurt timp după, a venit polițistul Boban și mi-a restituit 200 de lei din datorie, spunându-mi că va trece și cu restul. După un timp mi-a mai dat 200 de lei, dar cei 100 de lei rămași nu i-am văzut nici astăzi. S-a făcut anul de când i-am dat cei 500 de lei împrumut, iar el mi-a restituit banii cu țârâita și nu pe toți”, a declarat, dezamăgit octogenarul.

Uniforma, spoită de rușine
Acesta le-a mai povestit localnicilor că a aflat, mai târziu, că Boban a mai luat bani din sat, pe motiv că vrea să-și cumpere o mașină, datoriile făcute nefiind achitate nici până în prezent. În localitate se aude că Boban ar fi jucat banii la mașinuțe, dar acest lucru nu este demonstrabil. Octogenarul Constantin D.Țimurlea s-a declarat dezamăgit de cel care, prin acest fel de comportament, pătează uniforma de polițist, comunitatea neavând încredere în astfel de persoane. “A venit la mine îmbrăcat în polițist și cu mașina poliției. Când l-am văzut am avut încredere. Cine se gândea că respectivul nu îmi va da banii”, s-a confesat bătrânul. Boban este ajutor de șef de post de mai bine de 2 ani de zile, acesta secondându-l și pe fostul șef de post. Actualul șef de post, Daea Fănuș, a venit de la Licurici, din postul de ajutor de șef de post și face echipă cu Boban și cu Cosmin Pârjol. Polițiștii din Berlești au fost implicați, în octombrie anul trecut, și în scandalul “ping-pong”, fostul șef de post și cu un subaltern primind avertisment de la superiori, după ce au fost filmați în timpul serviciului jucându-se tenis de masă într-un bar din comună.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here