Alimente care te ajută să-ţi prelungeşti tinereţea

464
tinereteÎn afară de un stil de viaţă sănătos (mişcare zilnică, lipsa fumatului, somn de minimum 7 ore, moderaţie în consumul de alcool etc.) alimentele consumate au un rol extrem de important în menţinerea sau, mai corect spus, prelungirea tinereţii! Iată în continuare acele alimente care ajută la menţinerea tinereţii.

Ceaiul verde
Ceaiul verde a fost apreciat din timpuri străvechi drept un puternic medicament.
Acum avem şi confirmarea ştiinţifică a ceea ce se spunea în vechime „Ceaiul este medicamentul miraculos al menţinerii sănătăţii”.
Devine din ce în ce mai clar pentru oricine că ceaiul verde are un spectru foarte larg de prevenire a bolilor.
Indicaţii terapeutice: adjutant în tratamentul cancerului, ideal în curele de slăbire, pentru înlăturarea oboselii fizice şi intelectuale şi pentru păstrarea tinereţii tenului şi fineţea pielii.
Roşiile
Fie că le consumaţi ca atare, în stare proaspătă sau sub formă preparată, roşiile aduc în alimentaţia dumneavoastră vitamina A, vitamina C, calciu şi potasiu. Cel mai important compus este, însă, licopenul, substanţă care dă culoarea roşie.
Licopenul este un puternic antioxidant şi numeroase studii au arătat că previne o serie întreagă de cancere. Licopenul ajută la prevenirea apariţiei celulelor canceroase în plămâni şi la prevenirea apariţiei bolilor de inimă, iar vitamina A are efecte benefice asupra ochilor, părului, unghiilor şi pielii. Nu în ultimul rând, aplicate extern la nivelul tenului, roşiile tratează cu succes acneea.
Citricele
Citricele, în general, şi grepfrutul, în special, scad nivelul colesterolului din sânge. Bogat în apă (92%), calciu, fosfor, vitamina C, minerale şi carbohidraţi, grepfrutul ocupă un loc de frunte printre citrice, mai ales datorită calităţilor sale tonice. Este un fruct care uşurează digestia şi previne constipaţia. Prin conţinutul de săruri de mangan şi de cupru, care în prezenţa vitaminei C întăresc sistemul imunitar, sucul de grepfrut este recomandat în orice răceală sau stare gripală. Este o componentă ideală în diete, fiind recomandat de către nutritionişti tuturor celor care vor să slăbească sănătos.
Germenii de grâu
Germenii de grâu sunt foarte bogaţi în substanţe vitalizante: produşi fosfataţi uşor asimilabili, săruri minerale de fier şi de magneziu în doze foarte ridicate, proteine complete, conţinând toţi aminoacizii indispensabili vieţii, oligoelemente precum cupru, zinc, magneziu, numeroase vitamine printre care A, B1, C, E, PP. Germenii de grâu reprezintă un aliment echilibrat, care ar trebui consumat zilnic. Are efecte terapeutice în reumatism, gută, artrită avansată, stări depresive, probleme digestive fiind şi un excelent tonic nervos.
Pătrunjelul
Modestul pătrunjel este deosebit de bogat în elemente indispensabile: vitamina C, provitamina A, calciu, fier. Este un excelent antiseptic al sângelui şi al intestinelor şi previne cancerul (are acţiune citostatică naturală). Fluidifică sângele şi curăţă vasele de sânge. Este recomandat în toate bolile de inimă şi circulaţie, rahitism, tuberculoză, afecţiuni hepatice şi urinare, afecţiuni oculare. Întârzie îmbătrânirea.
Căpşunile
Foarte apreciate de către europeni, căpşunile se dovedesc mai nou a fi şi un elixir al tinereţii veşnice. Roşii, dulci şi cărnoase, căpşunile sunt considerate a fi şi unul dintre cele mai senzuale fructe, pe lângă aspectul lor plăcut şi gustul delicios. Potrivit specialiştilor, alături de afine şi spanac, căpşunile au o putere antioxidantă de până la 20 de ori mai mare decât a celorlalte alimente, plus un conţinut de vitamina C mult mai mare chiar decât al citricelor. Considerate a fi unul dintre alimentele din categoria „elixirele tinereţii”, numeroasele recorduri ale căpşunilor se datorează şi proprietăţilor antitumorale care le sunt atribuite acestor fructe, ale căror efecte medicale erau cunoscute chiar şi pe vremea romanilor.
Morcovii
Morcovii reprezintă o remarcabilă sursă de beta-caroten, vitamina B, C, D, E, potasiu, acid folic, magneziu, calciu şi fibre. Morcovii au, de asemenea, proprietatea de a scădea nivelul colesterolului din organism. Vitamina A este un valoros antioxidant care inactivează radicalii liberi extrem de periculoşi pentru om. Unul din cele mai grave efecte ale prezenţei radicalilor liberi în corpul uman este apariţia cancerului.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here