Amendă de 2.000 de lei pentru hala de carne din Piaţa Centrală

803

O echipă de control din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat în cursul zilei de marţi ample verificări în Piaţa Centrală din municipiul Târgu-Jiu, atât la hala de carne, cât şi la magazinele alimentare din apropiere. Verificările s-au lăsat şi cu aplicarea unei sancţiuni de 2.000 de lei. “Am început de săptămâna trecută controalele premergătoare sărbătorilor de iarnă, am verificat pensiunile din zona Rânca, Runcu, Tismana şi Padeş, restaurantele din municipiul Târgu-Jiu şi din oraşe. La restaurantele verificate am aplicat patru amenzi, una pentru o unitate din staţiunea Rânca şi trei la restaurante din Târgu-Jiu. Ieri (n.r. marţi) am avut un control la Piaţa Mare, respectiv la hala de carne şi la magazinele din jurul pieţei. La hala de carne am aplicat o sancţiune de 2.000 de lei pentru condiţii de igienă necorespunzătoare. Am stabilit că la următorul control, activitatea va fi suspendată dacă nu se vor îmbunătăţi condiţiile. Comercianţii de acolo şi-au făcut deja un plan pentru a-şi face o carmangerie separată. În condiţiile în care s-a lucrat până acum nu se mai poate continua, şi ei au fost de acord”, a declarat Nicolae Călescu, directorul executiv al DSVSA Gorj.
În ceea ce priveşte sacrificarea porcilor din gospodăriile gorjenilor, din fericire, în urma efectuării testelor împotriva trichinelozei, niciunul nu a ieşit pozitiv. “Nu avem niciun caz de trichineloză în judeţul Gorj. Doar la mistreţi avem două cazuri pozitive. Până ieri (n.r. marţi) se făcuseră circa 25.000 de teste pentru depistarea trichinelozei. În aceste zile, vor fi mai multe sacrificări decât anul trecut, mai precis peste 50.000”, a precizat Călescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here