ANRE percutează pentru modificarea Ordinului 33/2012

333

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a afişat, marţi, pe pagina proprie de Internet, după protestele minerilor de la Complexul Energetic Oltenia, documentul de discuţie privind revizuirea Ordinului 33/2012 referitor la instituirea unor reguli pe piaţa de echilibrare aplicabile producţiei de energie electrică ce beneficiază de sisteme de promovare.

,,Revizuirea s-a impus ca urmare a modificării unor prevederi specifice ale legislaţiei primare şi intrarea în vigoare a unor noi prevederi cu aplicabilitate în domeniul pieţei de echilibrare, incluse în Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 şi în HG 138/2013 privind adoptarea unor măsuri pentru siguranţa alimentării cu energie electrică”, potrivit unui comunicat transmis marţi de ANRE. Documentul de discuţie completează modul de participare la piaţa de echilibrare a unităţilor de producţie dispecerizabile stabilit prin Ordinul 33/2012, în sensul precizării modului în care vor funcţiona pe piaţa de echilibrare unităţile de producţie dispecerizabile termo care fac obiectul HG 138/2013.
Documentul de discuţie realizează şi unele actualizări ale mecanismului de dispecerizare pe priorităţi generate de experienţa de aplicare a acestuia de către Operatorul de Transport şi Sistem până în prezent.
Propunerea de revizuire a Ordinului 33/2012 s-a bazat pe analiza rezultatelor de funcţionare a pieţei de echilibrare obţinute până în prezent şi pe propunerile participanţilor la piaţa de echilibrare, ale părţilor responsabile cu echilibrarea şi ale Operatorul de Transport şi Sistem.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here