Banii de salarii s-au virat deja în conturile școlilor! – Ișfan: “Fondul de salarii, mai mare cu 4 % decât luna trecută!”

Inspectorul școlar general al IȘJ Gorj, Ion Ișfan, susține că pe 14 februarie în toate școlile din județ se vor acorda salariile fără niciun fel de întârzieri, fondul fiind majorat cu 4% față de luna trecută. Abia după data de 14 februarie se vor centraliza problemele salariale, apărute în rândul personalului, cu jumătate sau sfert de normă. În ce privește sporul de calculator, ori de condiții vătămătoare, acesta nu poate fi introdus la salarii, așa cum se discută printre profesori, deoarece nici nu mai există ca și rubrică în programul de calculator al contabililor de școli.

“Școlile au cu 4% mai mulți bani în conturi. Creșterea salariilor este cu acest procent. Acesta aste cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată învățământul”, a declarat inspectorul general al IȘJ Gorj, Ion Ișfan, cu mențiunea că în școli trebuie să se respecte legea, deoarece bani există, salariile fiind virate deja de acum în conturile unităților de învățământ.
Ministerul Educaţiei are într-adevăr cel mai mare buget din ultimii 100 de ani, respectiv 7 miliarde euro.
Este posibil ca odată cu salariile din 14 februarie, dascălii să primească și voucherele de vacanță pentru care ministerul avea alocați deja de luna trecută 390 de milioane de lei.

Sporul de calculator, o iluzie!
În această săptămână, elevii sunt în vacanță, ca și personalul didactic.
Având în vedere noile reglementările privind sporurile din învățământ, acestea nu aduc avantaje personalului care a făcut scandal legat de refuzul IȘJ Gorj de a le plăti sporul de calculator.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here