Blana ursului din pădure sau Dispariţia democraţiei!

544
De vreo câteva zile bune, nesocotind faptul că ţara nu are încă preşedinte ales, cel puţin deocamdată, preşedintele PD-L, Emil Boc, face tot felul de socoteli. I-a ademenit pe cei de la UDMR, pretinşi oameni politici de caracter, gata să sară în orice barcă ajunsă la guvernare.

Mult prea parşivul Marko Bela, încearcă, la rândul lui, să-i momească şi pe cei de la PNL. La fel cum a comis-o şi preşedintele încă în funcţie, Traian Băsescu, cel care şi-a sunat fostul aliat de pe vremea Alianţei DA, Călin Popescu-Tăriceanu, ex-prim ministru, vânzătorul platoului continental din jurul Insulei Şerpilor, dobândit cu atâta trudă la Haga de diplomatul Bogdan Aurescu. Şi trădătorul Călin Popescu-Tăriceanu lucrează din interiorul PNL la ceea ce i-a cerut Băsescu.

Deocamdată, încă stăpân pe situaţie, Crin Antonescu, preşedintele PNL, dezbate pricina cu Delegaţia permanentă a PNL şi discută dacă este posibilă intrarea la guvernare a partidului. E greu de aflat care va fi rezultatul. La Cotroceni, se pare că s-a clocit inclusiv crearea unui alt partid liberal din fărâmiturile PNŢCD, aripioara Marian Miluţ cotrocenistul, din aripa liberală a PD-L, cu Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan în frunte şi o halcă penelistă.
În vremea aceasta, primarul Sibiului, Johannis Klaus, este ameninţat cu moartea şi i se cere să dispară. Semn clar că şi democraţia din România „regimului Băsescu” e pe cale de dispariţie. Dacă nu cumva o fi dispărut demult, înaintea alegerilor prezidenţiale şi noi nu ne-am dat seama. Oricum, Johannis Klaus este încă bine păzit de poliţiştii comunitari după ameninţările primite. Noi, nu-l ameninţăm, doar îl avertizăm. Cine se pune rău cu Traian Băsescu o poate încurca oricând. Aşa se-ntâmpla şi pe vapoarele conduse de căpitanul cu acelaşi nume şi nu vedem de ce să se schimbe omul într-o viaţă, dacă toate îi ies!
Inclusiv re-numărarea voturilor nule la Biroul Electoral Central, cu toate că n-o ceruse nimeni. Doar aşa, de florile mărului, în plin decembrie, fără guvern, fără buget pe 2010, asta ne mai trebuia. O făcătură care să ne arate că şi la voturile anulate în fals, Băsescu i-a mai luat odată faţa lui Geoană. Ceea ce era de demonstrat, s-a demonstrat. PD-L are o maşinărie de furat mult mai bine pusă la punct decât a PSD. Iar, vorba publicistului Răzvan Ioan Boanchiş, în a sa tabletă „Renumăraţi ouăle”, vorbind despre nebărbăţia lui Mircea Geoană, se zicea cam aşa „(…) e diplomat de carieră. Prin asta eu înţeleg o mioară de export care execută ordinele patronului de acasă.” Nu se ştie care-i patronul, unul secret ori acelaşi cu al superiorului din vremea vicepreşedinţiei sale la CSAT, Traian Băsescu?
Obiectul contestaţiei PSD conţinea cu totul şi cu totul altceva. În felul acesta, cu decizia strâmbă a Curţii Constituţionale a României, Băsescu se crede reconfirmat de BEC. Nu şi de CCR, căreia îi revine greaua misie. Cel puţin, deocamdată. În concepţia părintelui democraţiei româneşti, atâta câtă este, dar şi al social-democraţiei, Ion Iliescu, „O decizie a CCR de repetare a alegerilor ar fi corectă şi necesară politic şi moral”.
Dacă tot este ocupat cu cerutul scuzelor la alegători, Mircea Geoană nu recunoaşte rezultatul alegerilor prezidenţiale, recunoscute de baronul de Vrancea, Marian Oprişan. Care, fără să i-o fi cerut cineva, s-a băgat în seamă şi l-a felicitat pentru victorie pe Traian Băsescu. Nu se ştie în numele cui, întrucât n-avem ştiinţă de trecerea lui cu arme şi bagaje la PD-L. Deşi nimic nu-i exclus. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, mai salvează onoarea social-democraţilor susţinând următoarele: „Problema fraudării alegerilor nu se rezumă la voturile anulate, care este un aspect minor, cu sunt multe fapte de alt ordin, mult mai grave, cu falsificarea proceselor-verbale, cu CNP-urile, cu votul în străinătate, care au deformat în mod clar.”
Tot Ion Iliescu ne mai reaminteşte că „Cu un preşedinte care nu e ales cu voturile din ţară şi se bazează pe voturile falsificate în exterior, chestiunea devine foarte complicată pentru imaginea ţării şi a democraţiei noastre.”
*
Că ne mai vizitează şi o delegaţie a FMI şi UE, neavând Guvern şi nici Buget pe 2010 este o treabă jalnică. Iar suntem prinşi în ofsaid, la noi acasă! Răspunzători nu sunt alţii decât primii miniştri Băsescu-Boc! Ori numai unul dintre ei, cel care dictează.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here