Bursa dedicată absolvenţilor gorjeni, în linie dreaptă

Peste doar câteva zile, la Târgu-Jiu, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va organiza Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

În vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, AJOFM Gorj va organiza în data de 20 octombrie 2017, începând cu ora 10.00, în Târgu-Jiu, la parterul clădirii din Campusul Studenţesc Debarcader al Universităţii “Constantin Brâncuşi”, din str. Tineretului nr. 1, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Angajatorii, care au locuri de muncă vacante, sunt rugaţi să participe la această acţiune. “În vederea informării atât a celor interesaţi în mod direct (tineri absolvenţi, şomeri, agenţi economici), cât şi a opiniei publice din judeţ despre organizarea acestei burse a locurilor de muncă, despre subvenţiile oferite angajatorilor conform prevederilor Legii nr. 76/2002, modificată şi completată, a fost realizată o campanie de mediatizare prin apariţii radio-televizate pe posturile locale şi regionale audio video, precum şi prin publicarea în mass-media scrisă locală şi regională a unor comunicate de presă. De asemenea, au fost întocmite materiale publicitare, invitaţii de participare, chestionare pentru solicitanţii de locuri de muncă şi angajatori. Pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii din diferite domenii de activitate şi care să fie oferite persoanelor care vor participa la acest târg de locuri de muncă, salariaţii AJOFM Gorj au desfăşurat acţiuni de contactare a agenţilor economici şi de invitare a acestora să participe la acest târg de locuri de muncă”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj.
Până la această dată, au fost contactaţi 132 de agenţi economici din judeţ şi au confirmat participarea la această bursă un număr de 47 angajatori, numărul total al locurilor de muncă oferite de aceştia fiind de 426, din care 23 pentru persoane cu studii superioare. Dintre meseriile solicitate de către angajatorii care vor fi prezenţi la această bursă menţionăm: lucrător gestionar, fierar betonist, tâmplar, lucrător comercial, lăcătuş mecanic, agent de securitate, sudor, şofer, barman, ospătar, muncitor necalificat, electrician, inginer, agent/inspector asigurare, mecanic auto, tehnician, operator calculator, iar pentru persoanele cu studii superioare inginer constructor, programator, economist, inginer în industria alimentară.
În aceste zile, va continua acţiunea de contactare a agenţilor economici astfel încât un număr cât mai mare de locuri de muncă, din cât mai diverse domenii de activitate, să fie oferite celor care vor participa la acest târg de locuri de muncă. La ediţia de anul trecut a Bursei pentru absolvenţi au participat 49 de angajatori, care au oferit circa 550 de locuri de muncă, majoritatea pe plan local. Ca şi participanţi aflaţi în căutarea unui loc de muncă, au fost 379 de persoane, din care 300 absolvenţi. La Bursa din 2016 au fost prezenţi şi elevi de la două clase terminale de liceu de la o unitate de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu, precum şi 9 deţinuţi din Penitenciarul Târgu-Jiu, care se aflau în perioada de final a pedepsei şi care au venit la eveniment pentru a vedea ce înseamnă să-ţi cauţi un loc de muncă. 16 participanţi au fost angajaţi pe loc pe posturi de: lucrători gestionari, agenţi de pază, un medic veterinar, muncitori necalificaţi, confecţioneri îmbrăcăminte. De asemenea, 145 de persoane au fost selectate în vederea angajării.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here