Ca la noi, la nimeni – Clarificări (ne)întâmplătoare! (În legătură cu Dragnea și Iohannis)

617

Dacă ar fi să-l citez pe numerologul promovat de cea mai importantă televiziune, Voropchievici, anul 2019 îi este extrem de favorabil din punct de vedere al influenței astrale liderului PSD, Liviu Dragnea.
Despre așa ceva este vorba și în cazul deciziei Curții de Apel București în legătură cu solicitarea acestuia vizavi de ilegalitățile comise la Înalta Curte de Casație și Justiție, în ultimii patru ani, cu nerespectarea alcătuirii aleatorii a completelor de judecată. Și cu deosebire de când ÎCCJ este condusă de Cristina Tarcea, o demnă reprezentantă, după comportament, a Statului Subteran(SS!) Răbdarea și insistența lui Liviu Dragnea de a avea parte de o judecată dreaptă merită lăudată. Mai ales că de aceasta vor beneficia și alții judecați anapoda la ÎCCJ!
Dar Liviu Dragnea poate scăpa și de pedeapsa primită în cazul Dosarului „Referendumul”. Una primită pe nedrept. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost atunci condamnat la doi ani cu suspendare în dosarul „Referendumul”, în aprilie 2016. A primit motivarea 10 luni de zile mai târziu. Hotărârea de condamnare și motivarea nu au fost semnate de două dintre judecătoarele care luaseră decizia: Livia Stanciu și Luminița Zglimbea. În locul celor două judecătoare, pensionate, a semnat președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea. Curtea Constituțională a României (CCR) a făcut publică Decizia 33/22 ianuarie 2018, cu privire la obiectele de neconstituționalitate ridicate și legătura cu modificările aduse Legii nr. 304/2004, CCR a stabilit că este neconstituțional articolul care prevede existența posibilității ca foști judecători, care și-au încheiat activitatea să fie încadrate pentru redactarea proiectelor de hotărâri judecătorești. Argumentele CCR se bazează pe o decizie a CEDO în care se subliniază că judecătorii care nu au participat la proces nu pot motiva și semna hotărârea judecătorească pentru că nu pot oferi garanția că s-a realizat o bună administrare a actului de justiție.
Așa că, dacă Liviu Dragnea va cere instanței revizuirea procesului, scapă de cei doi ani de pedeapsă cu suspendare și va putea fi prim-ministru. Ori, de ce nu, poate chiar președinte al României!
*
Umblând creanga prin Europa, Preș Klaus Werner Iohannis a avut șansa de a ajunge la Bruxelles și nu la Strasbourg. De acolo, și-a adus aminte că Administrația Prezidențială a emis un comunicat sec și ambiguu în legătură cu suspendarea marțea trecută a ședinței CSAT.
Simțindu-se, probabil, cu musca pe căciulă, doar únele suspiciuni vorbeau de o neînțelegere pe sumele alocate în Bugetul de stat pe 2019 serviciilor secrete – în special SRI -, și pe principiul că alela care se scuză se acuză a făcut unele precizări.
„Acea suspendare am făcut-o de comun acord. Deci, n-a fost o suspendare ostilă, ci am convenit să reluăm discuțiile la o dată ulterioară”, a precizat Preș Herr Iohannis, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European. Oricum, Bugetul de stat pe 2019 a fost întârziat și din pricina CSAT-ului din 19 decembrie!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here