Căminele de copii și bătrâni din Gorj, pregătite pentru iarnă

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj confirmă finalizarea pregătirilor pentru iarnă în toate centrele din subordinea instituţiei. S-au făcut revizii la centrale, iar la centrele unde încălzirea se realizează cu combustibil solid s-a făcut stocul de lemne şi cărbune. La case de tip familial şi la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni şi Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa a început furnizarea căldurii.

 

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj se preocupă în permanenţă ca beneficiarii din centrele subordonate instituţiei să beneficieze de servicii de calitate, oferindu-li-se condiţii de cazare bune, inclusiv pe timpul iernii. La ora actuală, în toate centrele din subordinea Direcţiei au fost finalizate pregătirile pentru sezonul rece, fiind realizate reviziile la centralele termice, iar acolo unde încălzirea se face cu combustibil solid (lemne şi cărbune) unităţile au achiziţionat cantităţile de lemn de foc şi cărbune necesare asigurării căldurii în spaţiile de cazare şi birouri pentru toată perioada de iarnă.

Căldură pornită în centrele din subordinea DGASPC
Pe fondul scăderii temperaturilor, în centrele din subordinea DGASPC Gorj a fost pornită căldura. „La casele de tip familial s-au pornit centralele, la fel şi la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni şi Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa, dar și în restul căminelor din județ. De luni a fost pornită căldura; la C.Î.A. Suseni programul de furnizare a căldurii este 08.00-11.00 dimineața, apoi trei ore seara de la 20.00 și 23.00, dar și noaptea de la 03.00 la 08.00 dimienața; la Dobrița avem centrală pe lemne și termostatul este pus pe 23-24 de grade, astfel că centrala pornește de câte ori este nevoie pentru a asigura temperatura stabilită”, a confirmat Laurențiu Diaconescu, directorul general interimar al DGASPC Gorj. La fiecare centru în parte s-a efectuat o verificare detaliată a sistemelor de încălzire, s-a făcut şi o analiză a situaţiei păturilor cu care se vor acoperi beneficiarii, iar pentru autoturismele care deservesc aceste centre s-au pregătit cauciucurile de iarnă. S-a făcut, de asemenea, şi achiziţia de conserve şi alimente, acolo unde este cazul.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here