Craiovei îi priesc deplasările!

Universitatea Craiova a obţinut o victorie extrem de importantă la Iaşi, a bifat al treilea succes consecutiv în deplasare, şi a egalat-o pe FCSB în clasamentul Ligii 1. Partida din Copou nu a fost una facilă, dar formaţia mai matură s-a impus, la capătul unui meci care a îmbinat reuşitele de excepţie, cu erorile uriaşe. Vizitatorii au deschis scorul după doar un sfert de oră. O combinaţie superbă pornită de la Bancu a fost finalizată de Gustavo, după o pasă perfectă a lui Burlacu. Reuşita Craiovei i-a trezit pe moldoveni, care s-au năpustit în atac şi au irosit oportunităţi importante prin Jo (`18, `24) şi Cristea (`45). În cele din urmă egalarea a venit în actul secund, dar nu datorită vreunui jucător al gazdelor. Pedro Mendes a expediat o centrare banală în careul advers, iar Tiago Ferreira s-a gândit să trimită cu pieptul spre propriul portar, însă a greşit execuţia, iar balonul a poposit în plasa lui Calancea. Craiova a revenit însă rapid în avantaj, căpitanul Alex Băluţă finalizând, plasat, cu latul, o minge trimisă de Martic (`77). Intrarea lui Mihai Roman a dinamizat şi mai mult jocul oaspeţilor, iar vârful oltenilor i-a dat două pase decisive lui Băluţă, dar, de fiecare dată, din postură de unu la unu cu portarul, decarul Ştiinţei nu a putut trece de Kelava. S-a terminat 1-2, iar doljenii se vor întoarce acasă cu o zestre mai consistentă. Mai e o deplasare, iar la Craiova se aşteaptă inaugurarea “OZN”-ului.

Mangia: “Am avut dificultăţi!”
La final de meci, antrenorul italian Devis Mangia s-a declarat foarte mulţumit de succesul obţinut. Italianul a recunoscut că ieşenii au o trupă redutabilă, iar în multe momente gazdele nu i-au lăsat să joace pe craioveni. “A fost o partidă dificilă, dar am reușit să ne impunem și sunt mulțumit. Vreau să felicit adversarii, pentru că au făcut un meci de o calitate deosebită. Noi am fructificat ocaziile și cu ceva mai multă atenție puteam închide mai devreme meciul. Nu m-am temut după autogolul lui Tiago, a fost o eroare, dar am avut puterea să reîncepem să atacăm. Nu am riscat mult spre final, însă și așa puteam marca golul al treilea. Repet, cred că Iași e o echipă bună, este greu să te impui contra lor. Până în minutul 80 am avut dificultăți în menținerea posesiei mingii, ceea ce demonstrează că Iași are valoare”, a spus italianul.
Ajuns la şase goluri în acest sezon, brazilianul Gustavo Vagenin se simte excelent sub comanda lui Devis Mangia. Mijlocaşul ofensiv al “juveţilor” a declarat, încă o dată, că efortul colectiv a adus victoria. “Am avut un meci greu, Iași a demonstrat că este o echipă bună, dar sunt fericit pentru gol și pentru succesul înregistrat. Nu cred că ne-a fost teamă că o să pierdem după autogolul lui Tiago. Am făcut un joc bun, cu posesie și ne-am creat ocazii prin mine, Băluță și Burlacu. Am reușit să marcăm din nou prin Băluță și asta a fost tot. Lucrăm foarte mult fazele ofensive și acum se vede în teren. Mă bucur că am ajuns la cota șase goluri marcate, sunt foarte fericit, dar este meritul tuturor, nu numai al meu“, a spus Gustavo.
În ciuda faptului că Universitatea a început cu dreptul şi returul sezonului regular, Băluţă îndeamnă la concentrare şi prudenţă. “A fost un meci disputat. Ieșenii au pasat foarte bine, nu prea ne-au dat soluții, dar mă bucur că am reușit să înscriem al doilea gol, apoi am mai ratat câteva ocazii. Sunt fericit, plecăm cu cele trei puncte. Ne pregătim foarte bine la antrenamente, lucrăm mult faza ofensivă, avem trasee de joc, care se văd în timpul partidelor și golurile nu au fost întâmplătoare. Mă bucur că suntem pe un drum bun și sper să nu ne abatem, pentru că mai este mult până la sfârșitul campionatului. Ne așteaptă o deplasare grea la Chiajna, apoi vom reveni și noi acasă, pe stadionul cel nou, și trebuie să fim modești și să muncim bine ca să terminăm cât mai sus în clasament”, a afirmat căpitanul “Ştiinţei”.

CSM Poli Iaşi – Universitatea Craiova 1-2 (0-1)
Iași: Kelava – T. Almeida (`81, Spătaru), Mihalache, Frăsinescu, Sin – Bădic (`58, Mendes), Qaka – Platini (`81, Ștefănescu), Jo, Panțîru – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.
Craiova: Calancea – Kelic, Datkovic, Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski (`37, Screciu), Bancu – Gustavo (`86, Briceag), Băluță, Burlacu (`74, M. Roman). Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Cristea `14, Bădic `23, Qaka `70, Ștefănescu `90+3 / Mateiu `31, Băluță `86, Calancea `90+4.
Au arbitrat: Cătălin Popa – Vladimir Urzică, Marius Marica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here