Deputatul Weber propune mărirea limitei de viteză pentru toate autovehiculele

Deputatul  Mihai Weber a depus la Parlament o propunere legislativă, de modificare a Ordonanței de Urgență nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. Documentul  propune modificarea limitei de viteză pe drumurile naționale și europene, în interiorul localităților.

 

Limita de viteză, care acum este de 50 km/h, va fi mărită la 60km/h, pentru toate categoriile de autovehicule. Exceptate de la această prevedere sunt orașele și municipiile, unde limita de viteză de 50km/h va fi modificată doar cu avizul poliției rutiere.

Cu acordul administratorului de drum, acolo unde este posibil, viteza poate fi crescută până la 80 de km/h, dar doar pentru autovehiculele din categoria A și B. „Scopul acestei reglementări vizează, în primul rând, fluidizarea traficului și vine în sprijinul transportatorilor și investitorilor, care astfel vor reduce semnificativ timpul de transport al mărfurilor. Pentru ceilalți participanți la trafic, persoane fizice, această măsură va diminua în mod considerabil timpul petrecut la volan, având ca efect reducerea oboselii și o probabilitate mult mai mică de producere  a unor evenimente în trafic ”, a declarat deputatul PSD, Mihai Weber.
A.STOICA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here