Dumitrașcu îi dă replica lui Berlescu: “Primarul a externalizat Compartimentul de Achiziții în timp ce el și-a aprobat sporul de calculator!”

Fosta primăriță de Berlești, Maria Dumitrașcu, îi dă, la rândul ei replica edilului Iulian Berlescu pe tema acordării sporului de condiții vătămătoare. Potrivit social-democratei, situația ei este diferită de cea în care se află Berlescu, care are un dosar la ANI din acest motiv, deoarece cel din urmă și-a aprobat sporul în cauză, în timp ce Compartimentul Achiziții unde se încadrase pentru a beneficia de cei 15% la salariu a fost externalizat de către edil. Dumitrașcu susține, de asemenea, că acuzațiile lui Berlescu la adresa sa le va demonta, aceasta menționând că plângerea penală a fostului său subaltern la Parchetul Târgu-Cărbunești, legată de acordarea celor 80.000 de lei unui PFA, nu este fondată.

Maria Dumitrașcu, consilier local PSD, s-a declarat, joi, uluită de acuzațiile primarului de Berlești, Iulian Berlescu, la adresa sa, publicate, joi, de Gorjeanul, după ce edilul s-a ales cu o plângere la ANI pentru că și-a aprobat spor de condiții vătămătoare(de calculator), în cuantum de 15%, încadrându-se, în vara lui 2016, ca salariat la Compartimentul de Achiziții Publice și Urbanism a primăriei din localitate. Dumitrașcu susține că primarul ar fi făcut o eroare apărându-se public, în urma sesizării la ANI, cu documente semnate de ea, deoarece, în opinia acesteia, lucrurile nu sunt deloc similare.

4000 de lei lunar unui consultant!
“În perioada 2012-2015, potrivit documentelor prezentate de primarul Berlescu, mi-am aprobat acest spor, deoarece doar eu prestam pe compartimentul respectiv. Nu exista în primărie un salariat care să se ocupe de achiziții, iar eu în calitate de primar exercitam și această funcție. Noul primar liberal, în schimb, a externalizat serviciul respectiv, a preferat să plătească 4000 de lei lunar unui consultant, în timp ce s-a trecut în acte ca făcând parte din acest compartiment. Astfel a beneficiat și de sporul de 15%”, a declarat fosta primăriță. Aceasta a menționat că nu își face griji în legătură cu amenințările lui Berlescu, spunând că își poate dovedi nevinovăția, inclusiv la ANI.

Curtea de Conturi nu a sesizat nicio neregulă!
În ce privește plângerea penală a primarului, pe numele său, la Parchetul Târgu-Cărbunești, fosta primăriță susține că dacă faptele incriminate din 2013 ar fi fost reale, Curtea de Conturi, la verificarea din 2015, ar fi evidențiat acest lucru și ar fi cerut remedierea lor sau chiar mai rău ar fi transmis, mai departe, problema spre anchetatori. “Mi-a spus primarul la o ședință, de Consiliu Local Berlești că îmi va face o plângere penală dar nu am crezut că își va duce amenințarea la bun sfârșit. Pe de o parte parcă așteptam să facă asta, deoarece am vrut să văd până unde poate să ajungă cel pe care eu l-am angajat în 2002 în Primăria Berlești ca însămânțător, și pe care l-am avut subaltern în instituție timp de un deceniu. Să nu uităm că atunci când a pierdut alegerile locale în 2008 i-am majorat salariul cu 25%. Mi-a demonstrat acum că este obsedat de ideea că eu trăiesc și sunt încă pe planeta asta..”, a declarat Maria Dumitrașcu. Reamintim că, edilul local liberal a anunțat miercuri că, în iulie 2017, s-a adresat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, cu o plângere împotriva fostei primărițe Dumitrașcu, pe care o acuză că ar fi încheiat un contract ilegal de 80.000 de lei, în 2013, cu o firmă care nu era autorizată să presteze serviciile respective. Este vorba de PFA Mircea Todea care a avut contract să realizeze planurile parcelare ale comunei, în urmă cu patru ani.

“47.000 de lei să-i ceară socrului său, fost contabil al primăriei”!
În ce privește litigiul Primăriei Berlești cu o firmă care a realizat investiția de apă a localității, care pretinde acum în instanță, la Curtea de Apel Craiova, acordarea a 47.000 de lei, fosta primăriță susține că Berlescu nu are ce-i reproșa fostei administrații publice. Dacă totuși vrea să recupereze banii respectivi, neplătiți de fostul contabil al primăriei, socru al actualului primar, în opinia lui Dumitrașcu, edilul poate oricând să se îndrepte în instanță împotriva rudei sale. “Dacă contabilul îmi cerea să plătim banii eu eram de acord, pentru că nu puteam refuza asta. Dacă el nu i-a plătit, pentru că așa a considerat dânsul, deoarece a văzut că era o diferență la situația de lucrări, poate fi dat acum în judecată de ginere. În fine, nici nu m-ar mira să nu facă asta”, a conchis Dumitrașcu, menționând că primarul nu ar fi capabil nici măcar să întrețină ce a făcut ea, darămite să facă ce a realizat ea în mandatele sale.

Consilier PNL, dat afară de Berlescu
“Atât timp cât Berlescu și-a dat afară din Consiliul Local alesul care l-a făcut primar, acesta atacându-mă în continuu timp de 8 ani, omul încasând doar 400 de lei lunar din acest for, nu mai trebuie să îmi pun semne de întrebare legat de caracterul actualului edil. Eu l-am vrut viceprimar pe acest consilier, dar omul a refuzat, spunând onest că el nu-l trădează pe Berlescu. Pentru asta, acum Berlescu l-a zburat din CL. Asta spune tot..”, a conchis Dumitrașcu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here