Economie

Un nou val de concedieri colective la Gorj

 | 21 iulie 2014, 00:00 | 0 comentarii | 

21 de angajaţi de la societatea Apă-Canal Salubritate din oraşul Rovinari vor fi concediaţi colectiv până la data de 1 septembrie 2014, potrivit directorului Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, Romeo Chiriac.

Semnatura eletronica CertDigital

Reprezentanţii societăţii motivează că aceste concedieri se vor realiza ca urmare a neîncasării debitelor restante, dar şi a cheltuielilor nejustificat de mari cu personalul în cadrul unităţii.
“Motivele care determină concedierea sunt pe de o parte faptul că societatea nu a reuşit să încaseze creanţele restante, deşi a întreprins toate măsurile legale şi necesare în acest sens, s-a hotărât să se reorganizeze şi să continue activitatea cu o parte din salariaţi; un alt motiv fiind ponderea mare a cheltuielilor cu personalul în cadrul societăţii, în procent de 60%, cheltuieli nejustificate înregistrate cu o parte din personalul TESA, operativ şi muncitor. Vor fi concediate colectiv 21 de persoane din numărul total de 112 angajaţi. Este vorba de un inginer, un subinginer, doi consilieri juridici, un maistru, cinci casieri, un operator calculator, opt muncitori necalificaţi şi doi muncitori calificaţi”, a precizat Romeo Chiriac.
Au rămas fără loc de muncă, în urma concedierilor colective, de la începutul anului şi până în prezent, 53 de persoane, dintre care cele mai multe, 30, de la SC Servicii Energetice Oltenia SA.
Andrada Bărăitaru

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL