Elev C.N.T.V. – Locul I la competiţia studenţească de robotică de la Craiova

Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității din Craiova și S.M.C. România S.R.L au organizat a doua ediţie a Competiţiei naţionale „Să cunoaștem Mecatronica și Robotica”, adresată studenților din învăţământul superior din România, dar deschisă și elevilor.

Anul acesta la competiția de știintă și tehnică, desfășurată pe 25 și 26 mai, s-au înscris universități din București, Sibiu, Cluj, Galați, Reșita, Petroșani, Pitești, Târgu-Jiu și Craiova.
În premieră, echipajul Universității din Târgu-Jiu, coordonat de prof. Ilie Borcoși şi prof. Marian Ionescu, a fost format din trei studenți Roșu Mureșan Alexandru, Cercelaru Mihaela, Tobă Cătălin și un elev, Alexandru Toma – clasa a XI-a C la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”.
Echipajul din Târgu-Jiu a participat la secțiunea de roboți mobili a concursului și a ocupat surprinzător și fericit locul I cu ”cel mai rapid robot”, cu toate că au participat echipaje de la nouă facultăți de profil cu renume din țară. Echipajul a trebuit să realizeze (asambleze) un robot și sa-l programeze în limbajul C, robotul construit fiind autonom (funcționează pe baterii atât partea electronică, cât şi cea mecanică), dotat cu senzori infraroșu cu ajutorul cărora „se ghidează”.
Tinerii au reușit să se claseze admirabil după pregătiri care au durat aproximativ o lună și trecând peste emoțiile provocate de ”arderea” primului robot cu care ar fi trebuit să participe la concurs.
Colaborarea interesantă și inedită încurajează și participarea elevilor la competițiile studențești, concursuri care au ca scop dezvoltarea creativității tinerilor, dezvoltarea dimensiunii practice a noțiunilor teoretice învățate, apropierea mediului educațional de cel industrial.
Prof. Gabriela Nodea, C.N. ”Tudor Vladimirescu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here