Elevă din Gorj, în bucătăria lui Chef Cezar Munteanu

O elevă de la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, participantă în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, se numără printre premianții Galei de 10 ani de CSR. OMV Petrom sărbătorește anul acesta 10 ani de când dezvoltă proiecte de responsabilitate socială. Compania a investit 49 de milioane euro în proiecte de implicare socială. Proiectele susținute sunt cuprinse în una dintre cele mai mari platforme de responsabilitate socială din România, Țara lui Andrei.

Patricia Bârsan, participantă în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, ediția 2016, a primit Premiul #sepoate din partea OMV Petrom, la categoria Educație. Liceana din Gorj este un exemplu de talent și vocație urmată de pe băncile școlii și se pregătește deja pentru o carieră în gastronomie. Premiile #sepoate au fost acordate cu ocazia aniversării a 10 ani de responsabilitate socială OMV Petrom inițiatorilor, beneficiarilor, partenerilor sau proiectelor din domeniile susținute de companie. Patricia a participat ca elev în seria bucătarilor și ospătarilor în cadrul ediției 2016 a Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei. A revenit în tabără anul acesta ca angajat în bucătărie și a devenit unul dintre ucenicii mentorului seriei, Chef Cezar Munteanu. În plus, Patricia a acceptat provocarea de a lucra ca sous chef în bucătăria lui Chef Cezar Munteanu, astfel că o așteaptă o carieră în domeniul gastronomiei după absolvire.

Ateliere și dezvoltare personală!
Parte din programul România Meseriașă, inițiat de OMV Petrom, Tabăra Meseriașilor este un proiect bazat pe ateliere de dezvoltare profesională și personală pentru elevii și profesorii din clasele IX-XI din licee tehnologice și școli profesionale. Până acum, în cele trei ediții ale Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei (2015, 2016 și 2017) au fost formați peste 700 de elevi (electricieni, constructori, operatori sondă, mecanici, bucătari-ospătari, croitori și frizeri) și peste 150 de profesori din peste 60 de licee tehnologice și școli profesionale din județele: Prahova, Gorj, Dâmbovița, Bacău, Argeș, Buzău. Tot la categoria Educație, au mai fost oferite premii în cadrul Galei Aniversare pentru proiectele Olimpicii Petrom, Leadership Autentic, Tabăra Meseriașilor și Școala Petroliștilor.

10 ani de responsabilitate socială
OMV Petrom sărbătorește anul acesta 10 ani de când dezvoltă proiecte de responsabilitate socială. În această perioadă compania a investit 49 de milioane euro pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităților din România. În cei 10 ani de responsabilitate socială, OMV Petrom a sprijinit proiecte din 5 domenii prioritare pentru dezvoltarea României: mediu, educație, sănătate, dezvoltare comunitară și voluntariat. Am pornit la drum în urmă cu 10 ani, când domeniul responsabilității sociale era la începuturile sale în România. “Am învățat foarte multe de-a lungul acestor ani și am transmis și altora lecțiile învățate de noi. Nu a fost ușor, dar am avut alături parteneri de încredere, organizații neguvernamentale, autorități locale, instituții de învățământ. Le mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat în demersurile noastre și care au arătat că #sepoate! Pe viitor, ne dorim să continuăm să întărim principiile de business responsabil în strategia fiecărui departament, să ne axăm eforturile către principii de sustenabilitate economică, socială și de mediu”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here