Elevi de la două licee din Gorj, la „Vara experimentului la Științe”

677

Mai mulţi liceeni înscrişi la Liceul Tehnologic Baia de Fier şi la Liceul Teoretic Novaci participă până pe 2 septembrie la şcoala de vară „Vara experimentului în Ştiinţe”, manifestare organizată de Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Craiova.

Elevi de la şapte licee din cele cinci judeţe ale Olteniei participă în această perioadă la şcoala de vară intitulată ‘”Vara experimentului la Ştiinţe’” şi organizată de Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Craiova în cadrul Proiectului ROSE cu finanţare de la Banca Mondială. Potrivit Universităţii din Craiova, şcoala de vară se derulează în perioada 19 august – 2 septembrie şi include seturi de activităţi care să-i ajute pe elevi să facă mai uşor pasul de la învăţământul liceal la cel universitar: ateliere de ştiinţe, activităţi de consiliere, vizite de studiu la instituţii din domeniu din Craiova şi din ţară. Tinerii participanţi au fost selectaţi de la următoarele licee din Oltenia: Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Odobleja” (Drobeta-Turnu Severin, Mehedinţi), Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” (Bălceşti, Vâlcea), Colegiul „Ştefan Odobleja” (Craiova, Dolj), Liceul Teoretic Novaci (Gorj), Liceul Tehnologic Baia de Fier (Gorj), Colegiul Tehnic „Alexe Marin” (Slatina, Olt) şi Liceul „Ştefan Diaconescu” (Potcoava, Olt).

„Acestea sunt câteva dintre modalităţile prin care organizatorii le vor arăta adolescenţilor de ce este cool să fii student la Ştiinţe”, precizează reprezentanţii Universităţii din Craiova. Proiectul privind învăţământul secundar/Romanian Secondary Education Project (ROSE) este finanţat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi este implementat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 şi 2022. Acordul de împrumut (Proiectul pentru învăţământ secundar) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757/2015. Implementarea este în responsabilitatea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă (UMPFE).

Mai multe facultăţi din cadrul Universităţii din Craiova derulează în această perioadă şcoli de vară prin intermediul ROSE, care are ca scop reducerea abandonului în învăţământul secundar şi terţiar şi la creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.
Izabella Molnar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here