Exercițiu alarmare septembrie 2017

470

Exercițiul de alarmare cu folosirea sirenelor, desfășurat miercuri în Gorj, poate fi considerat un exemplu cum că pe viitor populația va trebui să cunoască noțiunile de bază în domeniul prevenirii și protecției la Civil Defense (Apărare Civilă).

Spun asta, pentru că statisticile demonstrează că la un eveniment real, cei pregătiți pentru astfel de situații supraviețuiesc primii ori sunt cel mai puțin afectați față de restul lumii.

La Târgu-Jiu sirenele s-au comportat în parametrii programați, iar întreaga operațiune a decurs normal.

Felicitări ISU structura Târgu-Jiu, felicitări SVSU Târgu-Jiu, felicitări inspectori civili PC și cadre tehnice PSI din comunitate!

Țin minte că până în 1989 se făceau exerciții regulate cu ALA (sau apărarea locală antiaeriană cum se știa pe atunci).

Iar după câteva aplicații din acelea ajungeai(fără laudă) să cam știi despre ce este vorba, mai ales că respectivele aplicații se făceau la scară largă cu tot felul de grupuri de acțiune și la nivelul întregului municipiu Tâgu-Jiu. Și ajungeai să cam știi, dacă (doamne ferește) se întâmplă ceva ce să faci. Ori acum dacă s-a și desființat armata (de prin 2005, dacă nu mă înșel).

Să nu creadă unii că visăm. În toate statele civilizate pregătirea populației pentru fenomene extreme (naturale ori provocate de om) este un element primordial în evitarea ori controlarea efectelor respectivelor situații de urgență.

La noi nu sunt măsuri singulare. Alte state sunt mult mai pregătite ca noi la gestionarea unor situații de urgență, ce pot aparea în contextul provocărilor zilei de azi (pe care le vedem zilnic în mass-media) și nu numai.
Mugurel Petrescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here