Facilități fiscale pentru aparținătorii persoanelor cu handicap

Aparținătorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat ar putea fi scutiți de plata impozitului pe clădirea de domiciliu și pe terenul aferent acesteia, precum și de plata impozitului pe autoturism, potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal, depus la Senat.

Potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal, „aparținătorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat vor fi scutiți de plata impozitului pe clădirea de domiciliu și pe terenul aferent acesteia, precum și de plata impozitului pe autoturism”. Propunerea legislativă pentru modificarea Codului Fiscal are peste 40 de semnături de la senatori PSD. În forma actualã, Codul Fiscal prevede la articolul 485 alineatul (1) litera f) că „persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul I de invaliditate și reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în gradul I de invaliditate sunt scutite de plata impozitului pe clădirea de domiciliu și pe terenul aferent acesteia, precum și de plata impozitului pe autoturism”.
Propunerea legislativã are drept obiect înlăturarea discriminării între aparținătorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat, persoanele adulte cu handicap care au în proprietate clădirea de domiciliu sau un autoturism și reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat.
Prin această propunere, inițiatorii consideră că se face dreptate aparținătorilor legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat care, deși au același domiciliu cu persoana adultă cu handicap pe care o îngrijesc, nu pot beneficia de prevederile Codului Fiscal.
Trebuie precizat faptul că Senatul este prima cameră sesizată.
M.S.

1 COMENTARIU

  1. SUNTEM DIN HD PRIMARIA LUNCOIU DE JOS DIN 2007 DE CAND SE APLICA LEGEA 448/2006 PERS CU HANDICAP SI GRAV AU FOST OBLIGATE SASI PLATEASCA IMPOZITELE PE CLADIRI SI AUTOTURISME.NIMENI NU A BENEFICIAT DE NICI O SCUTIRE IN BAZA LEGII 448/2006 ASTFEL CA IN BAZA ANAF LA FINANTELE PUBLICE SE POT VERIFICA CU USURINTA LISTA CELOR CU DIZABILITATI.DESI DGASPC CEREAU ZILNIC ANUAL CERERI DE LA ANAF NU AU AVUT NICI UN STRES ACEI FUNCTIONARI DIN CADRUL DGASPC NICI MACAR SA SE SESIZEZE DIN OFICIU CA PE LOCAL SI MAI ALES PE COMUNE LEGEA E INCALCATA. NUMAI DEPARTE CORPUL DE CONTROL AL DOMNULUI CIOLOS STIA DE ACEASTA PROBLEMA NATIONALA SI……DREPTURIILE OMULUI SUNT TEORETICE IN ROMANICA SI NU PRACTIC DIN PIX SAU FACUT MULTE PRACTIC NIMIC.CAND SE VA INFINTA ACEL PARCHET PRIVIND FRAUDELE CONTRA EUROPEI CRED CA POPULATIA ROMANIEI VA ABUNDA IN POVESTI IN MAS MEDIA DESPRE CATE DREPTURI INCALCATE SI ALTE FAPTE DE CORUPTIE SI FUNCTIONARI CARE SIAU INDEPLINIT DEFECTUOS TREABA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here