Festivalul Tocanului, duminică, la Novaci

„Tocanul, acel preparat culinar ciobănesc pe care îl pregăteşte de obicei bărbatul în familiile de ciobani de la extremitatea sudică a Transalpinei a depăşit de mult timp graniţele locale şi este felul de mâncare cel mai solicitat de turişti în zonă. Tocanul este un produs cu totul diferit de tocana din carne de oaie sau de tocăniţa din carne. Reţeta o deţin doar crescătorii de animale care nu sunt binevoitori a-şi dezvălui secretul. Ingredientul principal este carnea de noatin şi de mioară. Tehnica de preparare este cea care dă unicitate produsului. Dacă doriţi să gustaţi şi să îi urmăriţi pe cei care pregătesc tocanul, veniţi la Festivalul Tocanului! La ora 10,00 – 11,00 ceaunele vor fi pe foc. La 12,00 juriul va aprecia măiestria ciobanilor bucătari, fiecare hotărât să prezinte cel mai bun produs”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Novaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here