Florescu le cere şefilor de deconcentrate să se prezinte la Colegiile Prefecturale

Prefectul judeţului Gorj face un apel la conducerile instituţiilor deconcentrate din judeţ să se prezinte la şedinţele lunare de Colegiu Prefectural şi să ia aceasta ca pe o atribuţie de serviciu, nemaifiind acceptată situaţia de a trimite la întâlnirile lunare adjuncţii din fiecare unitate.

„Şefii instituţiilor membre în Colegiul Prefectural sunt obligaţi să participe la Colegiul Prefectural. Obligativitatea trebuie să fie în ideea fiecăruia de a-şi îndeplini sarcinile de serviciu pentru că este o sarcină de serviciu să participe la aceste întâlniri. Cred că este suficient să le atrag atenţia şi regula bunului simţ poate să funcţioneze şi să-i aducă pe fiecare în parte la Colegiul Prefectural. Nu ştiu dacă este o regulă să fie trimişi adjuncţii atunci când vine vorba de prezentarea de materiale, dar am văzut că s-a practicat în ultima perioadă o înlocuire a membrilor titulari din Colegiul Prefectural cu adjuncţi. Încet, încet, nu voi mai permite lucrul acesta pentru că este stipulat clar cine trebuie să participe la Colegiile Prefecturale şi decât în situaţii extreme să vină locţiitorii. Voi insista foarte mult pe prezenţa obligatorie a titularilor din Colegiul Prefectural”, a declarat Ciprian Florescu, prefectul judeţului Gorj.
Acesta a precizat că au fost purtate discuţii cu toţi şefii de deconcentrate ce au atribuţii de control pentru a trece cu bine pentru perioada Sărbătorilor de iarnă. „Fiecare dintre instituţiile deconcentrate de control ştiu foarte bine ce au de făcut acum, înainte de sărbători. Prima mea solicitare a fost să se meargă foarte mult pe munca de prevenţie, dar atâta vreme cât e pusă în pericol starea de sănătate a consumatorilor, a celor care beneficiază de anumite servicii în perioada Sărbătorilor de iarnă, să nu se dea la o parte din a aplica legea. E foarte bine ca fiecare agent economic, fiecare prestator de servicii, să se pună foarte bine la punct cu tot ceea ce înseamnă Sărbătorile de iarnă. Munca de prevenţie este importantă, dar atunci când se observă rea intenţie sau când nu se pun la punct anumite persoane juridice cu tot ceea ce înseamnă Sărbătorile de iarnă şi orice altă perioadă, să se intervină fără niciun fel de discuţie. Ei au fost de altfel rugaţi să aplice legea aşa cum trebuie încă de la ultima şedinţă de Colegiu Prefectural. Voi insista în continuare pe această chestiune şi la întâlnirea din această lună, de dinaintea Crăciunului”, a mai spus Florescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here