Fost paznic al TMG Guard la unitățile miniere din Motru, revoltat de minciunile lui Fluerătoru: “Un condamnat face personal angajări pentru paza CEO în numele Safety Security, la Pizzeria Elegance!”

4577

Dumitru Păun, angajat al SC TMG Guard, firmă de pază aflată până pe data de 30 aprilie sub contract cu Complexul Energetic Oltenia, salariatul prestând servicii de pază la Cariera Lupoaia și la fosta Mină Horăști, este revoltat de felul în care se desfășoară acum paza la unitățile respective din zona Motru. Fostul salariat, care a refuzat să semneze un contract de muncă cu Safety Security din Caracal, declinând oferta ce i-a fost făcută, personal, de către Cristea Fluerătoru, angajat al CEO, susține că paza se face de către persoane care nu au, nici în prezent, echipament de lucru, nu au caiete pentru procesele verbale de primire și predare a posturilor, iar mașinile de serviciu cu care se deplasează în cariere sunt într-o stare deplorabilă, sunt lovite, nu au numere de înmatriculare ori nici măcar nu pornesc. Omul, care a preferat să rămână fără loc de muncă în loc să bată palma cu intermediarul firmei din Olt, este șocat de faptul că firma și salariatul CEO sunt tolerați  să muncească, în atare condiții, de administrația companiei dar și de organele de control.

•Serviciul de patrulă, făcut în unu! Firma din Caracal face economii
•Ilegalități, pe bandă!
•Paznicii, fără mijloace de comunicare, uniforme, documente..
•Cum a verificat CEO oferta tehnică a Safety Security?!

În vârstă de 64 de ani, Dumitru Păun, a fost până în 2006 antrenor de box la Clubul Sportiv Minerul Motru. Păun a renunțat la această profesie după 30 de ani de activitate dedicată sportului, prin mâinile sale trecând sportivi merituoși, care au obținut medalii de campioni europeni, mondiali și naționali, pentru că CS Minerul Motru s-a desființat. Fostul antrenor s-a văzut nevoit astfel să se recalifice profesional, deoarece avea nevoie de vechime pentru a ieși la pensie. În anul 2012, acesta se angajează paznic la TEAM Guard, actualul TMG Guard, și ajunge să presteze în porțile unităților miniere din Motru, intrate atunci sub umbrela CE Oltenia. Păun spune acum că și-a desfășurat activitatea, până în aprilie 2018, fără niciun fel de incidente, acesta neavând înregistrate abateri profesionale ori probleme cu angajatorul. Pe data de 30 aprilie, când a fost anunțat că TMG Guard nu mai este sub contract cu CEO, firma Safety Security preluând pentru trei luni paza companiei de stat, în baza unei oferte cu un preț neserios, Păun a fost printre puținii salariați ai societății din Târgu-Jiu, care nu a vrut să semneze un contract de muncă cu noul prestator din județul Olt. Păun ca și alți câțiva angajați TMG Guard au considerat, spune fostul paznic, că angajatorul din Caracal este dubios, de altfel în mass-media apărând mai multe informații legate de societatea caracaleană și administratorii ei.

Ofertă neserioasă pentru viitorii paznici! Naveta, plătită din buzunar
“Am fost contactat pe data de 3 sau 4 mai 2018 de către Cristea Fluerătoru, angajat al CEO, și chemat la Pizzeria Elegance din Motru pentru a semna și eu, ca și alți colegi de la TMG Guard, contract cu noul angajator din domeniul pazei, din Caracal. M-am dus, alături de un alt coleg, și am purtat discuții, direct în pizzerie, cu Fluerătoru, care mie mi-a propus să prestez pentru Safety la Husnicioara în județul Mehedinți, ofertă pe care eu am refuzat-o. Colegului i-a propus același lucru, dar nici acesta nu a fost de acord. Nu mi-a propus un salariu mai mare ori condiții de muncă mai bune ci, dimpotrivă, mi-a dat de înțeles că trebuie să îmi suport din propriul buzunar naveta spre și de la locul de muncă, lucru care m-ar fi costat jumătate din salariu. În acest cadru am discutat și despre numărul de persoane din patrulă, spunîndu-mi-se că în loc de 2 salariați cum ar fi normal în serviciul respectiv va fi doar unul. Cristea, zâmbind ironic, mi-a spus că dacă pune doi: “noi cu ce mai rămânem,, el referindu-se la partea financiară, adică firma din Olt ar fi avut de pierdut. Atunci am realizat, din nou, că angajatorul, reprezentat în mod concret de către Fluerătoru, nu este serios. Când am terminat discuția, în pizzerie au intrat și trei-patru persoane de la Safety, unul fiind chiar patronul. Biroul de recrutare al firmei este chiar pizzeria lui Fluerătoru”, a declarat Păun Dumitru. Acesta a încercat să-și convingă și foștii colegii de la pază că societatea respectivă nu este de încredere, urmare a dialogului purtat cu Fluerătoru, persoană care mai nou, potrivit lui Păun, face servicii de control, noaptea, la posturile de pază ale CE Oltenia din Motru.

Poliția controla posturile de pază de două ori pe zi! Acum, nicio verificare
Fostul paznic a explicat și de ce a decis să ia legătura cu presa pentru a face publice aceste nereguli, sesizate în activitatea societății, aflată sub contract cu CE Oltenia. “Am decis să spun lucrurilor pe nume, public, pentru ca și cei de la CEO, dar și cetățenii din Motru să cunoască situația de fapt a firmei de pază aflată sub contract cu compania de stat din Gorj, din 1 mai, cu atât mai mult cu cât sunt intrigat că în posturile de pază au ajuns și persoane necalificate, care nu au echipament, nu au caiete pentru procesele verbale, caiete de control, și nici cu ce interveni în cazul în care apar probleme în posturile de pază. Sunt șocat că poliția nu reacționează în niciun fel, fiind vorba de patrimoniul unei firme de stat, și nici administrația CEO care închide ochii la aceste ilegalități care nu i-ar fi fost permise TMG Guard. Spun asta, deoarece poliția ne verifica chiar și de două ori pe zi, în toată perioada cât am lucrat. Mai mult, veneau cei de la companie și ne cereau tot timpul să avem ținute, ne verificau dacă stăpânim consemnul postului și multe altele. Nu munceam cât răspundeam la întrebări și controale. Acum, controale face doar Fluerătoru, și asta în timpul nopții, evident din partea Safety. Sunt șocat, de asemenea, că CEO tolerează ca un salariat care nu are niciun fel de atribuții la firma de pază a companiei să fie băgat până la gât în această afacere. Vorbim de un salariat dublu condamnat pentru evaziune fiscală, cu alte dosare pe rol, cu rețineri și fost patron de firmă de pază”, a completat, gânditor, Păun.

Fluerătoru, trompeta tot la CEO!
Omul mai povestește că, în ultimele luni de activitate, la adresa lucrătorilor TMG Guard, Fluerătoru inventa tot felul de lipsuri. Aceasta a făcut chiar sesizări scrise pe care le adresa CEO, impunând controale din partea autorității contractante la posturile de pază din Motru. “Fluerătoru, pregătind de atunci terenul firmei din Caracal, a început din februarie-martie și a continuat în aprilie să facă tot felul de acuzații la adresa paznicilor TMG Guard din Motru. Sesizările au impus controale drastice de la CEO, dar care nu s-au lăsat cu sancțiuni, deoarece s-au dovedit ireale. Un exemplu este că a sesizat, la finalul lui aprilie, că din cantina EM Lupoaia s-ar fi sustras două aparate de sudură, care i-ar fi aparținut lui Fluerătoru. Popescu, directorul firmei de pază a CEO, s-a deplasat personal la Lupoaia și a verificat dacă sesizarea lui Cristea este reală. A venit însoțit de un alt director de la executiv, constatând ambii că nu existau acele aparate acolo și nu se pătrunsese în imobil de niciun fel”, a conchis fostul salariat.

Ore peste normă, în posturile de pază!
La mai bine de două săptămâni de la preluarea pazei CEO de către Safety Security cele 15 posturi de pază nu sunt completate cu personal conform Codului Muncii, adică cei care lucrează depășesc cu mult numărul de ore lucrate, permis de lege. Mai exact, într-un post de pază sunt doi paznici în loc de patru. Mai mult, echipamentul este un moft, uniformă cu însemnele firmei din Olt având doar salariații din posturile principale, documentele necesare posturilor sunt puține sau deloc, paznicii nu au toți centuri cu spraiuri, tomfe(bastoane), fluiere, lanterne… iar mașinile de deplasare la intervenții sunt lovite, cum este cazul celei parcate în poarta Carierei Lupoaia. Într-un cuvânt, hoții care atentează la patrimoniul companiei energetice din Gorj sunt “prinși,, cu mâinile goale sau cu praștia.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here