Idei de afaceri – Magazin de cadouri trăznite

1402

De sărbători, la aniversări, îţi pui dorinţe noi, din categoria sănătate, prosperitate, noroc  şi le transmiţi, conform obiceiului, mai departe, să se bucure şi alţii de ele, mai ales că nu costă mare lucru. Ceva mai mult costă cadourile care însoţesc urările de bine şi se pare că au şi un efect ceva mai mare, toţi se bucură să primească şi să ofere cadouri. Efectul produs de oferirea unui cadou este direct proporţional cu abilitatea celui care dăruieşte,  de a alege un obiect sau mai multe dintre cele care se încadrează în preferinţele primitorului, care au legătură cu ceva din viaţa acestuia (serviciu, prieteni, amintiri comune, obiceiuri, hobby-uri, etc.)
Din lipsă de timp şi adeseori, de inspiraţie, cumpărătorii  se bazează pe experienţa vânzătorilor din magazinele de cadouri, apărute mai intâi în marile oraşe şi apoi în toate localităţile mai răsărite.
Un tip, mai aparte, de magazin de cadouri ar fi apreciat  în mod deosebit de cumpărătorii cu simţul umorului care oferă cadouri persoanelor deţinătoare al acestui simţ, pe care oltenii şi în special gorjenii îl  poartă după ei, oriunde s-ar duce. Obiecte din cele mai diferite din rândul celor care provoacă, dacă nu hohote, măcar zâmbete, vor fi expuse în magazin spre vânzare.
Căni, pahare, vaze inscripţionate cu expresii de efect, medalioane, inele, brăţări de asemenea, cu inscripţie, desene, gravuri, tricouri,  alte sortimente de îmbrăcăminte, prosoape, articole de plajă, dulciuri şi multe, multe altele. Dintre obiectele expuse spre vânzare, utile în gospodărie, vă prezentăm câteva idei: ochelarii de ploaie cu ştergător, furtunul utilizabil pe arii restrânse denumit  „scurtun”, capodul cu motive astrale numit „capodastru”, coniacul care se bea în scara blocului  etichetat „Scarabeu”, serviciul de pahare din cristal pentru apă chioară, preşul  pentru intrare de perete, jeleuri colorate sub formă de muscă, greiere sau bondar, banane cu aromă de pastă de dinţi  şi altele, unele procurate, altele rod al imginaţiei dvs. şi a colaboratorilor plini de idei pe care este bine să îi aveţi aproape.
Aşa cum ziceam, pentru gorjenii posesori de simţ al umorului şi pentru  cei care şi-au propus să îl obţină în scurt timp, magazinul de trăznăi ar fi un loc des de vizitat.Pentru cineva dispus să investească într-o afacere profitabilă, menită să descreţească frunţile concetăţenilor, ideea de afaceri ar putea deveni interesantă. Aveţi nevoie de un spaţiu închiriat în zonă circulată de aproximativ 40-60 mp. a cărui amenajare v-ar costa în jur de 10 000-12 000 lei, rafturi, vitrine şi postamente, 6 – 8 000 lei.  Luînd în calcul o chirie lunară  de aproximativ 7- 8 000 lei, taxele de infiinţare firmă 2 000 lei şi salariile, pentru prima lună veţi avea nevoie de 25 – 30 000 lei pe care îi veţi obţine de la banca finanţatoare, în baza planului de afaceri.
Şi dacă, peste un timp,  vă veţi întâlni cu un alt oltean în faţa magazinului de cadouri trăznite, dacă îl veţi întreba ce face pe acolo, acesta vă va răspunde: „Ce să fac, intrai, văzui, zâmbii şi cumpărai”.
A.Pop

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here